Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 13 » Мер Львова розповів про три проєкти екосистеми НЕЗЛАМНІ, які потребують міжнародної підтримки
21:16
Мер Львова розповів про три проєкти екосистеми НЕЗЛАМНІ, які потребують міжнародної підтримки

ФОРУМ  РЕАБІЛІТОЛОГІВ

 

 

 

 

 

 

У Львові триває Міжнародний форум реабілітації,

організований за підтримки Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час панельної дискусії «Потреби у підтримці реабілітації в Україні» мер Львова Андрій Садовий подякував Червоному Хресту за підтримку у відкритті містечка для матусь, нового корпусу реабілітації та низку інших спільних проєктів. А також озвучив, як надалі планують розвивати екосистему НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

 

 

 

 

 

 

Мер Львова Андрій Садовий розповів: «Я дійсно вражений цією мужністю допомагати, яку має Червоний Хрест. Наша спільна ідея UNBROKEN має неймовірні результати – бо це екосистема людяності. Маючи одну з найбільших лікарень в Україні – це 180 тисяч кв.м і  4 тисячі працівників, ми на цій базі почали вибудовувати центр НЕЗЛАМНІ. Це операції найвищої якості, це протезування і виробництво протезів, це фізична, психологічна, соціальна реабілітації.

Ми хочемо весь цей досвід спільно з профільними міністерствами передати для всіх громад України. Тому те, що ви інвестуєте сьогодні у Львів – ви робите для всіх міст України. Ви бачили очі українців, які приїздили в ці дні до Львова, і як вони оглядали ці нові поверхи реабілітації. Ми спільно з вами зробили суперпроєкт – Незламні матусі, зараз завершуємо цей корпус на Мазепи.

До кінця цього року ми повинні максимум зробити по центру реабілітації у Брюховичах – це ще 4 тисячі кв.м з великим басейном, і тут ми маємо підтримку від Червоного Хреста Японії. Але ми також маємо зробити новий корпус реабілітації на вулиці Пекарській біля військового госпіталю для реабілітації ветеранів – це 3 тисячі кв.м, і тут нам потрібна ваша підтримка. Ще один важливий проєкт – центр материнства і дитинства на базі нашої дитячої лікарні, бо діти також зазнають жахіть війни і мають ампутації. Також це окремий центр для відновлення ментального здоров’я на вулиці Замарстинівській. Це три нові проєкти, які я прошу, щоб Червоний Хрест підтримав. Ми ніколи раніше не мали такого досвіду в сучасному світі, і ми будемо прикладом для багатьох інших країн світу. Тому що ми швидко вчимося, ми швидко працюємо, і ми, так само, як і ви, любимо людей».

 

 

 

 

 

 

За словами Андрія Садового, міста-побратими Львова вже підтримали проєкт UNBROKEN. Зокрема, Вільнюс виділив 700 тисяч євро, місто Фрайбург - 500 тисяч євро, Вроцлав виділяє кошти, німецький уряд передбачив стрічку в 10 млн євро на підтримку UNBROKEN.  Варшава пообіцяла  420 тисяч євро.

 

Нагадаємо, у Львові запрацював сучасний корпус реабілітації у Національному центрі НЕЗЛАМНІ. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців. А упродовж 11-13 квітня в цьому корпусі триває Міжнародний форум реабілітації: фахівці з усього світу – медики, експерти, представники міжнародних інституцій, фондів, європейських країн працюють разом, щоб обговорити, проаналізувати та розробити шляхи якісної реабілітації людей, що  постраждали внаслідок воєнних дій в Україні. Захід відвідали понад 800 учасників.

 

 

 

 

 

 

Організатори події: Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), Червоний Хрест України. Ексклюзивний партнер – Direct Relief. Форум відбувається за сприяння Львівської міської ради, Львівської обласної військової адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства ветеранів України, Міністерства соціальної політики. Партнер – Благодійний фонд «Незламні».

 

Фото – Роман Балук

За джерелом:
https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/296080-mer-lvova-rozpoviv-pro-try-proiekty-ekosystemy-nezlamni-iaki-potrebuiut-mizhnarodnoi-pidtrymky

 



 

Переглядів: 97 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024