Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 29 » У центрі Львова вперше висадили кліматичні дерева
12:05
У центрі Львова вперше висадили кліматичні дерева

 

ОСОБЛИВІ  КЛІМАТИЧНІ  ДЕРЕВА

 

 

 

 

 

Ці дерева створюватимуть затінок, вбиратимуть воду

 і вироблятимуть такий потрібний у центрі міста кисень.

 

 

 

 

 

 

У Львові почали висаджувати кліматичні дерева. На проспекті Свободи висадили перші 36 дерев. Про це у четвер, 27 квітня, повідомила заступниця директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради Олександра Сладкова.

 

 

 

 

 

 

Це клени-явори атропурпуреа. Цей вид є не вибагливим та стійким до загазованості повітря. Під час розпускання листя має коричнево-червоне забарвлення, пізніше забарвлення змінюється на темно-зелене. Більшість саджанців придбали коштом меценатів.

 

 

 

 

 

 

Ідея висаджувати кліматичні дерева у Львові належить громадській організації «Плато». Кліматичними їх називають, бо вони працюють на адаптацію міста до зміни клімату. Вони краще витримують посуху, морози, зливи та інші екстремальні погодні умови.

 

 

 

 

 

 

Клени-явори добре пристосовані до надмірного забруднення повітря, загазованості, а також до солі. Ці дерева створюють затінок, вбиратимуть воду і вироблятимуть такий потрібний у центрі міста кисень.

«Це дерево - це такий “кондиціонер” та одночасно пилосос для повітря. Найбільш навантажені транспортом вулиці потребують дерев насамперед для комфорту пішоходів», – написала Олександра Сладкова.

 

 

 

 

 

 

Дерева висадили у вузькій алейній декоративній формі. Облаштування кожної лунки коштувало 12 тис. грн, адже робили їх на новому місці. Треба було зняти бруківку, повністю замінити ґрунт і встановити обрамлення з каменю.

 

 

 

 

 

 

«Лунки зробили не надто близько до краю тротуару, бо густа сітка мереж не залишала великого вибору. Для компенсації простору ми запропонували райадміністрації встановити пристовбурні решітки. Лунки отримають обрамлення в один рівень із хідником», – пояснює заступниця директора департаменту економічного розвитку ЛМР.

 

 

 

 

 

 

До висадки дерев долучилися і військові. Свій саджанець на пр. Свободи посадили і бійці батальйону «Вовки Да Вінчі».

 

 

 

 

 

 

Восени кліматичними деревами планують озеленити завантажені транспортом вулиці Львова. Йдеться про вул. Франка, пр. Шевченка, Шухевича та Городоцьку. Дерева планують закупити за кошти меценатів та міста.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zaxid.net/u_tsentri_lvova_vpershe_visadili_klimatichni_dereva_n1562543

 


 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024