Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 6 » Міжнародний день проти дієти
20:31
Міжнародний день проти дієти

СМАКУЄМО  УЛЮБЛЕНИМИ  ЛАСОЩАМИ!

 

 

 

 

 

 

Ідею про запровадження Міжнародного дня проти дієт подала британська феміністка Мері Еванс Янг,

котра очолює групу «Diet Breakers» (Руйнівники дієт). Вперше це оригінальне свято відзначалося у 1992 р.

 

 

Така думка з’явилася у Мері після того, як вона сама перенесла анорексію. Після цього жінка стала активно допомагати іншим, вона навчала людей любити та цінувати своє тіло незалежно від його зовнішнього вигляду.

Янг вдалася до жорстких дієт через постійні знущання однолітків, які обзивали її товстою. Та дієти стали наступною сходинкою знущань тільки вже не з боку інших, а знущань над собою. В результаті, анорексія, яка ледь не коштувала жінці життя. Та їй все-таки вдалося побороти цю жахливу недугу. І тепер Мері ділиться своїм досвідом з іншими.

У 1991 році вийшла її перша книга під назвою «Розмова про дієту». А через рік Янг запровадила День проти дієт та взяла на себе роль організатора першого свята. Однак тоді ще молода британка навіть не підозрювала, що згодом свято набуде міжнародного значення. 

 

ПЕРШИЙ ДЕНЬ БЕЗ ДІЄТ

 

6 травня 1992 року товариство з десяти жінок зібралися у лондонському Гайд-парку, щоб відсвяткувати подію, яка позбавляла їх необхідності в будь-яких дієтах. До цієї групи входили жінки різного віку, вони наклеїли на свій одяг спеціальні стікери, що свідкували про свято.  Та пікнік на природі не вдався через сильний дощ. Тому Мері запросила жінок до себе.

У 1993 році 6 травня святкували вже жінки з інших країн:  Канади, Нової Зеландії, Австралії. Ініціативу також підхопили жителі Ізраїлю, Індії, Скандинавії. А з 1998 року до організаторів та спонсорів свята долучилися Асоціація з прийняття своїх розмірів та Національна організація жінок Сполучених Штатів Америки. 

Сьогодні День без дієт став своєрідним маркетинговим інструментом, які з неабиякою вигодою використовують заклади громадського харчування. Вони пропонують своїм клієнтам меню з різними ласощами, що не заперечують здоровому харчування. До речі, Міжнародний день проти дієти має свій символ – стрічку синього кольору.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-proty-diiety/

 

Переглядів: 93 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 05:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024