Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 7 » День сімейної рівності та Всесвітній день сиріт СНІДу: що відзначаємо та кого вшановуємо сьогодні
11:01
День сімейної рівності та Всесвітній день сиріт СНІДу: що відзначаємо та кого вшановуємо сьогодні

 

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО?

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 7 травня, Міжнародний день сімейної рівності, День обізнаності про

рак сечового міхура, День веселощів, День радіо, а також Всесвітній день сиріт СНІДу.

 

Про це по повідомляють Українська національна агенція новин - УНН та портал daytodey.

 

Міжнародний день сімейної рівності

 

 

 

 

 

Це свято відзначається в першу неділю травня. Мета цього дня - необхідність захисту прав сімей незалежно від їх структури, складу чи сексуальної орієнтації. Цей день визнає різноманітність сімей у всьому світі та сприяє їх рівним правам.

 

 

День обізнаності про рак сечового міхура

 

 

 

 

Також сьогодні День обізнаності про рак сечового міхура. Мета події – підвищити обізнаність про рак сечового міхура, а також інформувати про його причини, симптоми та лікування.

 

Всесвітній день сиріт СНІДу

 

 

 

 

З 2002 року за ініціативи Асоціації François-Xavier Bagnoud встановлено Всесвітній день сиріт СНІДу. У першій декаді травня по всій планеті проводяться різноманітні заходи аби привернути увагу до важкого становища дітей, у яких один або обоє батьків померли від СНІДу.

 

 

Міжнародний день померлих матерів

 

 

 

 

Міжнародний день померлих матерів – це день матерів, які втратили своїх дітей. (International Baby Lost Mother’s Day (International Bereaved Mother’s Day)) відзначається в неділю перед Днем матері в травні. Ця подія не популярна, про неї не часто згадують у ЗМІ. В період, коли всі готуються до Дня матері, вшановуються матері, які пережили втрату дитини. Частинка душі жінки помирає разом із втратою дитини, тому така назва цієї події.

 

День радіо

 

 

 

 

 

Поряд з Всесвітнім днем ​​радіо, що відзначається щорічно в усьому світі 13 лютого, в деяких країнах відзначають 7 травня професійне свято працівників всіх галузей зв'язку - День радіо. Поява цього свята пов'язана з діяльністю відомого фізика Олександра Попова. Саме Попов одним з перших спробував перетворити електромагнітні коливання в зрозумілу ретрансляційну людську мову і таким чином створив перший прототип радіоприймача.

 

Всесвітній день веселощів

 

 

 

Одне із цікавих та добрих свят – Всесвітній день веселощів. Дату відмічають щороку кожної першої неділі травня. Свято відбувається з міжнародним розмахом та дуже подобається шанувальникам, дарує людям позитивні емоції та гарний настрій.

Вважається, що автором веселого свята є доктор Мадан Катарія, провідний сімейний спеціаліст у Мумбаї (Індія). Йому також належить започаткування незвичайної сучасної «йоги сміху» – Laughter Yoga. Прихильники цієї течії нетрадиційної психотерапії справедливо вважають, що можна досягти неабиякого позитивного психологічного та фізіологічного ефекту, якщо використовувати навмисний добровільний сміх.

 

 

 

 

Кілька цікавих фактів про сміх та емоції людини:

 

1. Сміх підвищує творчі здібності й уміння вирішувати різні проблеми.

2. Щастя — найбільш суперечлива емоція, тому що вона може означати багато чого: радість, розчулення, ейфорія.

3. 10–15 хвилин сміху можуть спалити кількість калорій, еквівалентну плитці шоколаду середнього розміру.

4. Для того, щоб виявити повний спектр емоцій, природа нагородила нас 43 м’язами, які відповідають за міміку.

5. Сміх, як виявилося, дуже серйозне явище, про нього навіть створена особлива наука – глотологія, яка стверджує: сміятися треба не тільки тому, що добре і весело, а й тому, щоб стало добре і весело! Іншими словами, чим більше сміється людина, тим вона здоровіша і щасливіша.

 

 

Фото – ілюстративні

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2026357-den-simeynoyi-rivnosti-ta-vsesvitniy-den-sirit-snidu-scho-vidznachayemo-ta-kogo-vshanovuyemo-sogodni

https://daytoday.ua/sogodni/

 

Переглядів: 102 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 17:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024