Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 10 » Яворівська районна організація Українського Червоного Хреста розповіла про свою діяльність по радіо Явір - FM
11:15
Яворівська районна організація Українського Червоного Хреста розповіла про свою діяльність по радіо Явір - FM

ПРИМНОЖУЙМО РЯДИ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА!

 

 

 

 

 

 

У Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який припадає на 8 травня, червонохрестівці відвідали радіо Явір-FM, щоб розповісти про діяльність Українського Червоного Хреста, епізоди з історії, мету, програми організації, та про те діяльність у Яворівському районі.

 

У своєму виступі по радіо Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХУ, розповіла про те, що в 1863 році, рівно 160 років тому, у Женеві був заснований Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Його ініціатором став швейцарський підприємець Анрі Дюнан, день народження якого припадає на 8 травня, і саме в цей день відзначається Всесвітній День Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

З тих пір організація значно розрослася. Зараз діють Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, який створений 100 – мільйонною когортою доброчинців у 192 країнах світу.

В Україні ця організація була заснована 18 квітня 1918 р., тобто 105 років тому. Спочатку вона діяла тільки в Києві, а потім була створена в кожній області і кожному районі.

Діє вона і в Яворівському районі, що на Львівщині. Торік районне Товариство Червоного Хреста України приєдналося до програми психосоціальної підтримки. Організовані 8 локацій по школах і народних будинках культури.

Започатковані програми «Догляд вдома», «Мінна безпека», «BraVo» та інші.

Нещодавно відбулася під керівництвом досвідчених фасилітаторів сесія з реалізації програми розвитку місцевих організацій Товариства Червоного Хреста України BOCA. На ній проаналізована робота попереднього року, складено план діяльності на поточний рік.

 Основні зусилля районної організації сконцентровані зараз на допомозі вимушено переміщеним особам. В міру сил, роздаємо їм продуктові та гігієнічні набори, постіль, ковдри, розкладачки і навіть комплекти посуду.

Словом, організація розвивається, діє, з упевненістю дивиться у майбутнє.

Приймаємо нових членів у свої ряди. У кого немає можливості прибути у Яворівську РО ТЧХУ для оформлення свого членства, той може скористатися сайтом ТЧХУ, де така послуга передбачена у форматі он-лайн.

Якщо характеризувати стиль роботи червонохрестівців Яворівщини в загальному, то про нього  можна сказати, що волонтери і працівники РО ТЧХУ намагаються так організувати свою роботу, щоб можна було у кожну мить сказати своїм підопічним – Ви не самі. Ми поруч!   

 

Фото – волонтерів

Адміністратор

Переглядів: 94 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 15:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024