Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 11 » Всесвітній день обізнаності про егоїзм
18:13
Всесвітній день обізнаності про егоїзм

ЕГОЇЗМ – АНТИПОД  АЛЬТРУЇЗМУ

 

 

 

 

 

 

Починаючи з 2018 року, 11 травня щорічно

відзначають Всесвітній день обізнаності про егоїзм.

 

Основна мета цього дня - допомогти тим, хто страждає від егоїзму, навчити їх бути скромнішими по відношенню до навколишнього світу. Егоїзм - це поведінка людини, яка спрямована на отримання власної користі і вигоди. У більшості ситуацій егоїст вибере ту модель поведінки, ті вчинки і дії, які в підсумку принесуть користь саме йому.

 

Можна стверджувати, що егоїзм властивий будь-якій людині, але у кожного він проявляється в різному ступені. Деякі з нас настільки проявляють споживацьке ставлення до інших, що їх поведінка і життєві принципи виходять за рамки звичних норм, тому їх називають егоїстами.

 

Егоїзм має досить значні наслідки, в тому числі веде до жорстокого поводження, неадекватного сприйняття реальності і взагалі до спотвореної взаємодії з іншими людьми. Егоїстичний розум може бути дуже нездоровим і може викликати всілякі конфлікти у відносинах з іншими людьми, включаючи комплекси неповноцінності, стрес, сексизм, помилкове відчуття переваги, пристрасті і недолік співчуття.

 

Не секрет, що багато знаменитих і багатих людей займаються благодійністю. Деякі з них роблять це з власної волі, так як вони щиро хочуть допомогти іншим людям, але так роблять далеко не всі. Благодійність теж може відноситися до егоїзму, якщо вона спеціально афішується і служить лише інструментом для поліпшення репутації. По суті, деякі люди, навіть дійсно допомагаючи іншим, буквально купують повагу до себе. Говорячи простими словами, егоїст - це людина, яка здійснює вчинки максимально вигідні саме для неї.

 

Протягом Всесвітнього дня обізнаності про егоїзм важливо допомагати оточуючим більш уважно ставитися до своєї поведінки, не забуваючи при цьому про власну. Егоїзм - це риса, яка може привести до того, що ми завдаємо шкоди оточуючим, намагаючись контролювати своє незбалансоване его. Безумовно, Всесвітній день обізнаності про егоїзм присвячений в першу чергу тим, хто страждає від нього на клінічному рівні.

 

Ще раз підкреслимо, що практично кожен з нас є в тій чи іншій мірі егоїстом, але саме ця сама ступінь вкрай важлива. Чи готові Ви піти на підлість, ігнорування інтересів оточуючих або навіть навмисне заподіяння шкоди іншим людям заради отримання власної вигоди?

 

Не варто плутати егоїзм з егоцентризмом. У другому випадку мова йде про людей, які вважають свою думку єдино вірною. Не можна також не згадати сьогодні і альтруїста, який є протилежністю егоїсту. Це людина, яка здійснює вчинки на благо інших людей, жертвуючи часом своїми власними інтересами.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/may/11/world-ego-awareness-day

 

 

Переглядів: 90 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024