Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 19 » Збільшено кількість підтверджень рф щодо українських військовополонених через Червоний Хрест, - Координаційний штаб
14:42
Збільшено кількість підтверджень рф щодо українських військовополонених через Червоний Хрест, - Координаційний штаб

РОЛЬ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА – ДУЖЕ ВАЖЛИВА

 

 

 

 

 

 

 

Родини військовополонених 503-го батальйону морської піхоти зустрілися з керівництвом

в Координаційному штабі. Рідних полонених цікавила робота з пошуку й повернення їх додому.

 

 

 

 

 

 

 

Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

 

Секретар Робочої групи Богдан Охріменко пояснив, що безпосередньо військова частина 503-го батальйону морської піхоти не має стосунку до роботи штабу.

"Нам достатньо тієї інформації, яку надають частини та рідні. Ми шукаємо кожного зниклого як живого – поки не знаходимо людину чи тіло. Якщо людина гине, вона зазвичай залишається на локації – на місці загибелі. Тоді підключається Офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин", – розповів Охріменко.

Координаційний штаб проводить репатріацію й обміни тілами, утім, про багатьох повернених, не було жодної інформації.

"Але вони знайшлися живими в полоні. Відомості, які надає частина, лягають в основу нашої роботи з пошуку. На щастя, є багато випадків, коли побратими думають, що людина загинула, а вона потім знаходиться в полоні", - додав секретар.

Щодо обговорення обміну "всіх на всіх" Охріменко сказав: "Сьогодні він більш реальний, ніж, наприклад, три місяці тому. Це залежить і від успіхів контрнаступу та поповнення нашого обмінного фонду".

Водночас збільшилася кількість підтверджень полону рф через Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

"Теперішній МКЧХ значно ефективніший, ніж на початку широкомасштабного вторгнення. Роль Червоного Хреста дуже важлива", – зауважив представник Штабу.

  • ГУР провело дослідження серед військовополонених РФ - виявилося, що майже половина російських солдатів здалися в український полон за власної волі. Це свідчить про слабкий моральний дух окупантів. 
  • Вже рік у російському полоні перебувають більше ніж 1900 військових - захисників "Азовсталі", з них – понад 700 бійців полку "Азов". У день річниці виходу захисників Маріуполя із заводу, їх родини закликали повернути героїв.
  • У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з родинами військовослужбовців окремої механізованої бригади імені короля Данила, під час якої представник штабу зазначив, що Україна має звести до мінімуму ризики можливого обміну "всіх на всіх".  
  • Під час повномасштабного вторгнення у Маріуполь рашисти взяли у полон родину військових та їхню шестирічну доньку Анну-Марію. Нині Україні вдалося возз'єднати родину.  

 

ДОВІДКОВО ПРО СЛУЖБУ РОЗШУКУ ТЧХУ:

 

 

 

 

 

 

В умовах міжнародного збройного конфлікту в Україні діяльність Служби розшуку ТЧХУ із відновлення родинних зв’язків продовжується, але із значними обмеженнями та з урахуванням поточної ситуації в країні. Опрацювання запитів щодо наслідків Другої світової війни тимчасово призупинено.

Пріоритетним для Служби розшуку на сьогодні (починаючи з 24 лютого 2022 р.) є робота із запитами від членів родин щодо розшуку рідних, зв’язок з якими втрачено внаслідок міжнародного збройного конфлікту в Україні.

Зважаючи на активні бойові дії та обстріли, Служба розшуку здійснює розшукові заходи або надає послуги з відновлення родинних зв’язків тільки в тих регіонах України, де дозволяє ситуація. За відсутності можливості проведення розшуку, запити реєструються та будуть розглядатися як тільки дозволить ситуація. 

 

У разі втрати зв’язку зі своїми рідними, ви можете звернутися

до Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України:

 

 

У Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України прийом громадян з приводу розшуку родичів, що зникли безвісти, проводиться за адресою:

м. Львів, вул. Б.Лепкого,5.

Медико-соціальний центр Львівської ОО ТЧХУ

Щоденно з 9.00 до 17.00, окрім вихідних – суботи і неділі

Контактні тел.: (0322) 255-08-78;  (095) 250-12-74

 

Фото – з відкритих джерел

 #ЧХЛьвів #ЛООТЧХУ #Ми_Поруч #ЧервонийХрест #LvivRedCross  

Переглядів: 144 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024