Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Травень » 29 » Які свята відзначають в Україні 29 травня?
13:25
Які свята відзначають в Україні 29 травня?

СВЯТКОВА  МОЗАЇКА

 

 

 

 

Нині відзначають 28 щорічних свят, із деякими з них хочемо Вас познайомити.

Це - Всесвітній день здорового травлення, Міжнародний день миротворців ООН

(International Day of United Nations Peacekeepers), та День ворожіння на ромашках.

 

 

Всесвітній день здорового травлення

 

 

 

 

29 травня – Всесвітній день здорового травлення, започаткований у день прийняття Статуту Всесвітньої організації гастроентерологів, ВОГ у 1958 році.

Ініціюючи щорічне проведення цього Дня, гастроентерологи всього світу намагалися звернути увагу суспільства на проблеми порушення травлення у людини, зростання кількості цих проблем, а також зростання кількості людей із подібними проблемами.

Згідно зі статистикою, 50-60% населення страждає від порушення роботи та захворювань органів травної системи. У великих містах ця цифра часом збільшується до 90%. Це з різними чинниками, серед яких першочергову роль відіграють неправильне харчування, якість продуктів харчування, шкідливі звички, і навіть стресовий стан, яке відчувається багатьма людьми майже завжди.

Наслідками порушення процесу травлення для людини стають ожиріння, порушення обміну речовин, різні захворювання шлунково-кишкового тракту: печія, гастрит, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба та ін.

 

Міжнародний день миротворців

 

 

 

 

Святкується ООН щорічно 29 травня із 2002 року. У 1948 році Рада безпеки ООН започаткувала першу місію з підтримки миру. З того часу було проведено 72 миротворчі операції.

За ці роки під прапором ООН пройшли службу понад 1 млн миротворців, 3800 із них загинули під час виконання службових обов’язків.

В Україні офіційно відзначається з 2003 року. Свято було встановлено в Україні після офіційного звернення Асоціації миротворців до Президента України.

 

День ворожіння на ромашках

 

 

 

Щорічно 29 травня відзначають цікаве свято - День ворожіння на ромашках. Цьому ворожінню вже багато століть, в усі часи таким чином дівчата ворожили на свого судженого або просто коханої людини. Ромашки з давніх часів вважалися такою собі магічною квіткою і її використовували в медицині ще в стародавньому Римі, звідки і пішла назва - «romana», що і означає «римська».

Ромашка в стародавньому Єгипті уособлювалася з богом сонця, звідки і пішли наші асоціації ромашки з сонячною квіткою. Для того, щоб дізнатися відповідь на питання, яке не давало спокою, взявши в праву руку ромашку, а пелюстки обриваючи лівою рукою, потрібно було приговорювати «так», «ні», «збудеться», «не збудеться», поки не зірвеш останню пелюстку, яка і буде відповіддю.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://celebratoday.com/uk/today

https://napensii.ua/uk/news-uk/230607-yaki-svyata-vidznachayut-v-ukrayini-29-travnya/

 

Переглядів: 87 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024