Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 1 » Гроші на оздоровлення дітей влітку. Хто може отримати 14 тис. грн від держави
21:42
Гроші на оздоровлення дітей влітку. Хто може отримати 14 тис. грн від держави

 

НОВИЙ  ВИД  ДОПОМОГИ

 

 

 

 

 

 

 

З 1 червня фінансову допомогу на відпочинок дітей у Карпатах зможуть отримати

малозабезпечені багатодітні сім’ї з територій, які найбільше постраждали через війну.

 

Діти з деяких категорій малозабезпечених родин з регіонів, де велися чи ведуться бойові дії, зможуть оздоровитись у Карпатському регіоні за кошт держави.

Про новий вид допомоги, а також те, хто і як її зможе отримати, "Еспресо.Захід" розповіла т.в.о. керівника Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Львівській області Лілія Бурдьо.    

"Кабінет Міністрів України запровадив механізм "гроші ходять за дитиною". Цей механізм реалізується в рамках експериментального проєкту, що спрямований на випробування монетизації таких виплат. Це оплата послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Йдеться про родини з територій, де велись чи ведуться бойові дії, або які межують з Російською Федерацією, що належать до малозабезпечених багатодітних сімей, або малозабезпечених сімей, що виховують дитину з інвалідністю (за умови, що дитина здатна до самообслуговування)", – каже Лілія Бурдьо.

 

Діти з яких областей зможуть відпочити за державні кошти

 

Відповідно до затвердженого переліку, це Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Київська області.   

"Пріоритет надали родинам з територій, які найбільше постраждали через російське вторгнення", – каже Лілія Бурдьо. Слід зазначити, що статус внутрішньо переміщених осіб не обов’язковий. Тобто це можуть бути як діти з родин, які виїхали з небезпечних регіонів, так і ті, хто залишається там.

 

Як отримати виплати на оздоровлення

 

Звертатися по отримання коштів не потрібно. Одному з батьків або особі, яка їх замінює, автоматично надійде повідомлення з  у формі смс чи через мобільний застосунок порталу "Дія" про можливість отримання коштів та строк їх використання.

Не зможуть скористатись коштами ті родини, чиї діти вже відпочивали цього року за бюджетні кошти.

Після того, як людині надійшло повідомлення, що вона може отримати кошти на оздоровлення дитини (дітей), треба звернутись у Приватбанк та відкрити спеціальний рахунок. Причому рахунок доведеться відкривати навіть тим, у кого уже є картки Приватбанку. Річ у тім, що спецрахунок матиме обмежений режим використання – людина зможе використати кошти лише на путівки для дітей, але не зможе, скажімо, оплатити покупки в магазині.

На картку зарахують кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів на кожну дитину. На сьогодні це 14 165 грн. Якщо дітей у сім’ї двоє, то сума буде, відповідно, вдвічі більша.

 

За відпочинок у яких таборах можна розрахуватися спецкарткою

 

Програма передбачає оплату відпочинку у таборах Карпатського регіону: у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

"Важливо, що ці кошти можна буде використати лише у тому закладі, який є у держреєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Для вибору дитячого закладу оздоровлення та відпочинку необхідно перейти за посиланням сайту Мінсоцполітики е-Оздоровлення. Перелік закладів, що приєдналися до публічного договору можна переглянути за посиланням. Цей перелік розширюватиметься – каже Лілія Бурдьо.

Після обрання дитячого закладу оздоровлення та відпочинку, батьки  самостійно бронюють путівку та оплачують її вартість спецкарткою. 

Попередньо використати кошти на оздоровлення дітей можна буде не пізніше 25 грудня поточного року.

Фото – з відкритих джерел

За джерелом: 

https://zahid.espreso.tv/groshi-na-ozdorovlennya-ditey-vlitku-khto-mozhe-otrimati-14-tis-grn-vid-derzhavi

 

 

Переглядів: 206 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024