Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 2 » Личаківська районна організація Українського Червоного Хреста провела акцію до 160-річчя МКЧХ і 105-річчя ТЧХУ
21:56
Личаківська районна організація Українського Червоного Хреста провела акцію до 160-річчя МКЧХ і 105-річчя ТЧХУ

НАПЕРЕДОДНІ  КАНІКУЛ

 

 

 

 

 

В Дитячій бібліотеці №24 відбулась акція Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

до 160 - річчя МКЧХ та 105 - річчя Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 8 травня у Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Дитячій бібліотеці №24 було організовано спеціальний відділ з червонохресною літературою. Читачі нею зацікавилися. І ось зі ЗСШ-49 класний керівник 6-Б класу  Юлія Симівська зробила запит, чи можна для їх учнів провести докладнішу бесіду про історію та сьогодення Червоного Хреста у світі та Україні.

 

 

 

 

 

 

На це прохання охоче відгукнулися як в бібліотеці, так і в районній організації ТЧХУ. Тож 2 червня тут відбулася благодійна інформаційна акція, яку провели голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк та Анастасія Осідач-Пригода, соціальна помічниця, студентка другого курсу Львівського медичного коледжу імені Андрія Крупинського, майбутня хірургічна медична сестра.

 

 

 

 

 

 

Ірина Федорівна розповіла учням про історію заснування МКЧХ, про битву під Сольферіно, про Анрі Дюнана, а також про героїчні дні Українського Червоного Хреста, який з початку повномасштабного вторгнення рф в нашу державу надав допомогу 10 мільйонам українців, котрі потрапили несподівано у скрутне, і здавалось би, безвихідне становище.

 

 

 

 

 

 

Зі статистики знаємо, що на канікулах школярі, більше ніж у якусь іншу пору року, потрапляють в аварійні ситуації, де зазнають різних тілесних ушкоджень. Виходячи з твердження «поінформований - врятований», Анастасія Осідач - Пригода провела невеликий інструктаж для юних слухачів, як собі дати раду, коли сталась біда, і ти раптом поранив собі руку, плече або ногу.

 

 

 

 

 

 

Тож були розглянуті три теми: фіксація потерпілого у відновному становищі, зупинка кровотечі, фіксація пораненої руки.  

 

 

 

 

 

Про все решта, що належить до повної програми з Першої допомоги, Анастасія порадила школярам прочитати у відповідній літературі, яка надана бібліотеці,  а якщо цього буде замало, зустрітися знову в цій же аудиторії вже під час канікул.

 

 

 

 

 

 

На наступний четвер, 8 червня, у цієї групи школярів заплановане навчання з психосоціальної підтримки, де, крім заняття з елементами творчості, буде проведено з ними інструктаж з першої психологічної допомоги.

 

Фото – волонтерів

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ #ЧХЛьвів #ЛООТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 05.05.2024, 18:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024