Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 7 » "Не залишайте мене тут". Як місцевих евакуюють у підтопленому Херсоні : Фоторепортаж телекомпанії Суспільне ТВ
14:37
"Не залишайте мене тут". Як місцевих евакуюють у підтопленому Херсоні : Фоторепортаж телекомпанії Суспільне ТВ

 

ВРЯТУВАЛИ - ВІД ВИСОКОЇ ВОДИ

 

 

 

 

 

 

 

Як рятують людей у м. Херсоні — у фоторепортажі телекомпанії Суспільне. Новини

 

 

 

 

 

 

 

У Херсоні другу добу триває евакуація людей з підтоплених через підрив росіянами Каховської дамби районів міста. Волонтери, військові та рятувальники на човнах та спецмашинах добираються до Корабельного району, який постраждав найбільше.

 

 

 

 

 

З Острова та прилеглих вулиць вивозять не тільки жителів, а і їхніх тварин. Місцеві телефонують рятувальникам та вказують адреси, звідки їх потрібно забрати. Вода настільки висока, що самостійно вибратись з району вже неможливо.

 

 

 

 

Цього кота рятувальники витягли з димоходу. Чоловік, який чекав вдома на порятунок із двома собаками, почув нявкіт кота. З волонтерами вони знайшли димохід і витягли тварину. Спочатку кішку хотіли передати до притулку, однак невдовзі знайшлись її господарі. Подружжя, у яких чотири коти, кажуть, тварини розбіглись. Вчора вони змогли вивезти одного, і досі очікують інформацію про інших двох тварин.

 

 

 

 

Станом на 7 червня гребля Каховської ГЕС продовжує руйнуватися і це може спричинити додаткові повені протягом наступних кількох діб. На правобережжі Херсонщини затоплення загрожує 10 селам, та частині Херсона, а саме району Корабел.

 

 

 

 

Перша лінія приватних будинків у прибережній зоні Херсону частково затоплена. Люди переселяються тимчасово до сусідів на вищі рівні набережної. З собою забирають і тварин. Але вода, за словами місцевих, продовжує прибувати на вулиці, що розташовані вище від берега.

 

 

 

 

 

 

Вивозити людей з підтоплених ділянок у Херсоні почали ще вдень 6 червня. Але після обіду евакуація з мікрорайону Корабел, або ж з Острову, як його називають місцеві, стала складною — рівень води почав стрімко рости.

 

 

                     

 

 

 

В зони підтоплень на евакуацію приїхали спеціальні машини кілька метрів заввишки, людей забирали з дахів їхніх будинків і автівок. Деякі мешканці відмовились евакуюватися, вони досі залишаються на Острові.

 

 

 

 

 

"В нас заглохла машина і потонула", — розповідає чоловік, накритий ковдрою. Поряд з ним його дружина. Обоє обіймають кота. Під ногами їхній собака. Рятувальники витягали їх всіх з води. Чоловік каже: не думали, що вода так швидко підійде до їхнього дому. Коли почали тікати, вже було складно пересуватися.

 

 

 

             

               Довідково:

 

 

 

 

 

 

В рятувальній операції беруть участь також члени загону Херсонської ОО ТЧХУ та їх колеги із сусідніх обласних центрів.

 

 

 

 

На знімках: Епізоди рятувальної операції на Корабельній площі у м. Херсоні в районі Острів, 7 червня 2023 року. 

 

Фото – Владислав Мусієнко/Суспільне та Павел Бузник/Фейсбук

За джерелом:

https://suspilne.media/499567-ne-zalisajte-mene-tut-ak-miscevih-evakuuut-u-pidtoplenomu-hersoni-fotoreportaz/

 

Переглядів: 210 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Неділя, 28.04.2024, 00:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024