Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 7 » Всесвітній день безпеки харчових продуктів
17:50
Всесвітній день безпеки харчових продуктів

 

БЕЗПЕЧНІ  ПРОДУКТИ – ДЛЯ ВСІХ

 

 

 

 

 

 

 

7 червня кожного року, починаючи з 2019 року, відзначають одне

 зі свят ООН - Всесвітній день безпеки харчових продуктів (ВДБХП).

 

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй, визнаючи велику кількість хворіб харчового походження, від яких страждають люди різного віку, в грудні 2018 року проголосила про заснування даного свята. Цей день покликаний привернути увагу громадськості і спонукати до дій всіх небайдужих людей, щоб допомогти запобігти, виявити і управляти ризиками харчового походження. Також ВДБХП повинен сприяти продовольчій безпеці, здоров'ю людини, економічному процвітанню, доступу безпечних продуктів на ринки і сталому розвитку.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) разом з Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об'єднаних Націй (ФАО) сприяють проведенню Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів по всьому світу.

На сьогоднішній день продовольчі системи повинні виробляти достатньо безпечних продуктів харчування для всіх. Визнання зв'язків між здоров'ям людей, тварин, рослин, навколишнім середовищем та економікою допоможе задовольнити потреби майбутнього.

Безпека харчових продуктів є спільною відповідальністю уряду, виробників і споживачів. Кожен повинен зіграти свою особливу роль, щоб їжа, яку ми споживаємо, була безпечною і здоровою. В рамках Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів ВООЗ працює над тим, щоб включити питання безпеки харчових продуктів в громадський порядок денний і знизити тягар хворіб харчового походження в усьому світі.

Основними гаслами ВДБХП є:

  • переконайтеся, що це безпечно (будь-який уряд має забезпечити безпечну і поживну їжу для всіх);
  • безпечне вирощування (сільськогосподарські виробники і виробники продуктів харчування повинні застосовувати передовий досвід для безпечного вирощування харчових продуктів);
  • зберігайте в безпеці (бізнес-оператори повинні переконатися, що продукти харчування зберігаються в безпечних умовах);
  • знайте, що безпечно (споживачі повинні знати про безпечну та здорову їжу);
  • об'єднуйтеся для забезпечення безпеки харчових продуктів (необхідно працювати разом, щоб забезпечити безпеку харчових продуктів і відмінне здоров'я).

Безпека харчових продуктів рятує життя. Це не тільки найважливіший компонент продовольчої безпеки, а й життєво важлива роль в скороченні хворіб харчового походження. Згідно статистичних даних щорічно близько 600 мільйонів чоловік хворіють приблизно 200 різними видами хворіб харчового походження. Крім того, хвороби харчового походження є причиною 420 000 смертей щороку.

Доступність безпечної і здорової їжі для всіх може бути збережена в майбутньому за рахунок впровадження цифрових інновацій, просування наукових рішень, а також поваги традиційних знань, які витримали випробування часом.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/07/world-food-safety-day

 

Переглядів: 156 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 21:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024