Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 14 » Всесвітній день донора крові – у Львівській обласній організації Українського Червоного Хреста
22:01
Всесвітній день донора крові – у Львівській обласній організації Українського Червоного Хреста

 

ДЕРЕВО  ЖИТТЯ

 

 

 

 

 

 

Дерево життя біля Львівського обласного центру служби крові – символ надії та вдячності донорам

 

 

 

 

 

 

 

 

Хто може сказати куди сьогодні вранці поспішали волонтери і працівники Червоного Хреста Львівщини?

 

 

 

 

На таке питання не дуже важко відповісти, якщо поглянути на календар, де зазначається, що сьогодні - 14 червня, а значить, що це та дата, коли на всій планеті люди доброї волі відзначають Всесвітній день донора крові. Згадаймо, що в числі засновників цього Дня є також і Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Тож волонтери і працівники Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста з усіх районів міста крокували з самого ранку в обласний центр служби крові. 

 

 

 

 

Після реєстрації, здачі аналізів крові, виконання деяких інших паперових формальностей, червонохрестівці один за одним заходили у зал забору крові.

 

 

 

 

 

 

Тут на них чекало не тільки гумове червоне серце, як сувенір, а також і скручена смужка паперу, на якій з нагоди свята кожному донору було написане якесь доброзичливе побажання. Наталі, волонтерці Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, котра вперше в житті вирішила стати сьогодні донором крові, випало також одне з них.

 

 

 

 

 

На паперовій стрічці зазначалося: «Кожному з нас дається стільки благ, скільки ви самі дали іншим».

 

 

 

 

 

 

Сусідові Маркіяну, волонтерові з Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ, випало інше побажання: «Коли одна вершина підкорена, саме час підкорювати другу». Він також став донором крові вперше в житті і тому таке звернення виявилось для нього дуже заспокійливим і доречним.

 

 

 

 

 

 

 

Сама здача крові не є болісною, і не триває довго. Не більше 30 хвилин. Медичні сестри, котрі здійснюють цю процедуру, дуже вправні, доброзичливі і позитивно впливають на своїх ситуативних пацієнтів.

 

 

 

 

 

Кожному донорові вручили також по сувенірному браслету на кисть руки з написом: «Ми однієї крові – ми українці».

 

 

 

 

 

Після завершення процедури донації крові, донорів запрошують на круасани і чай. З нами здавала кров група донорів з благодійного фонду "З Янголом на Плечі", котрі бувають тут кожних два місяці і адресують свої донації онкохворим дітям.

 

 

 

 

 

Червонохрестівців привітав з успішною акцією до Дня донорів крові особисто завідувач донорського відділення Служби крові у Львові Ігор Горбаль. За сумісництвом Ігор Михайлович – голова первинного осередку Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, так як його медична установа розташована на території юрисдикції цієї районної організації Українського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Завершивши акцію здачі крові, всі разом вийшли на подвір'я, де нас чекала невелика урочиста церемонія – пов'язування червоних стрічок на Дереві життя, яке ще вчора утопало у них.

 

 

 

 

А сьогодні зранку, у Всесвітній день  донора, воно було голим - голісіньким. Та наша група донорів пов'язали на ньому свої  червоні стрічки, і воно почало прибирати поступово вчорашнього вигляду.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що в обласному центрі служби крові утвердилася вже традиція: кожен донор після здачі крові підходить до Дерева життя, щоб прив'язати до його гілок свою червону стрічку як символ єдності українців. 

 

 

 

 

 

Почався новий відлік часу у донорському русі.

Все буде Україна!

Ми поруч.

 

Фото – Ірина Апостолюк

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ #ЧХЛьвів #LvivRedCross#ЛООТЧХУ #URCS

#ЧервонийХрест

 

 

 

Переглядів: 203 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024