Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 19 » Міжнародний день прогулянки
17:46
Міжнародний день прогулянки

 

ПРОГУЛЯНКА – ОСОБЛИВИЙ ТИП ХОДЬБИ

 

 

 

 

 

 

 

19 червня кожного року в світі відзначають незвичайне, але дуже актуальне свято

 в наш час - це Міжнародний день прогулянки або Всесвітній день неспішної прогулянки.

 

Головне завдання свята - це закликати всіх зупинити щоденну суєту сучасного життя і звернути увагу на найпростіший спосіб зняти стрес, яким і є повільна прогулянка на самоті або у приємній компанії.

На сьогоднішній день, одним із захворювань, які  дуже часто зустрічаються у людей є синдром хронічної втоми. Ми іноді настільки втомлюємося, що дійсно хочеться щось змінити в житті. Почніть з малого - просто розслабтеся і прогуляйтеся сьогодні, щоб відчути запах троянд в найближчому парку і звернути увагу на світ навколо Вас. Прогулюйтесь (обов'язково) повільно і бажано з радісним настроєм.

Трохи про історію виникнення такого незвичайного свята. За однією з версій, дата свята, 19 червня, обрана в зв'язку з тим, що саме в цей день його вперше відзначили в 1970-х роках в американському штаті Мічиган, в Гранд-готелі на острові Макіно. Засновник свята У.Т. Рабе запропонував День неспішної прогулянки у відповідь на популярний біг підтюпцем, навмисно підкреслюючи бажання сповільнити і без того стрімкий темп життя.

До речі, прогулянка - це особливий стиль ходьби, який не слід плутати з плавним рухом, пихатою ходою або риссю. Людина йде повільно і спокійно, як правило, не обов'язково в якомусь певному напрямку. Доведено, що прогулянка не тільки буде сприяти зняттю стресу і втоми, але і стане непоганим стимулятором уваги, пам'яті і мозкової активності, поліпшить апетит і нормалізує сон.

Святкування Всесвітнього дня прогулянки проходить в невимушеній обстановці. В цей день, у кожного з нас є можливість побродити і подумати. Це чисте розслаблення, ви можете дійсно насолодитися ароматами і пам'ятками навколо, поки ви гуляєте.

Прогулянка - це не просто прогулянка, як якщо б ви йшли на роботу. Ідея полягає в тому, що вся тяжкість світу в цей момент знята з ваших плечей. Ви вільні від стресу і напруги, і можете зосередитися на чистій радості того, що ви в даний момент робите.

Це повна протилежність бігу підтюпцем, який позбавляє вас можливості відчувати навколишній світ (хоча безумовно є корисним з медичної точки зору). У вас є можливість випробувати життя в повній мірі, замість того, щоб відчувати себе розбитим і втомленим.

Міжнародний день прогулянки - це прекрасна можливість залишити всю суєту позаду і просто ... неспішно ... провести свій день. Пригальмуєте трохи. Ви не тільки відчуєте бадьорість, але і зможете помітити речі, які інакше не помітили б - спів птахів, розпускання квітів або може любов всього вашого життя, яка проходить повз вас на вулиці.

Приємної вам прогулянки сьогодні!

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/19/international-walking-day

 

Переглядів: 159 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 15:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024