Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 19 » «Поруш тишу»: у Львові відбувся перформанс до Міжнародного дня боротьби зі сексуальним насильством в умовах війни
20:08
«Поруш тишу»: у Львові відбувся перформанс до Міжнародного дня боротьби зі сексуальним насильством в умовах війни

 

АКЦІЯ - ПРОТИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 19 червня, у Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах війни, у Львові

на площі перед пам’ятником Іванові Франкові провели вуличну акцію (перформанс) "Поруш тишу".

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє у новинах на своєму офіційному сайті прес-служба ЛОВА.

Сьогодні, 19 червня, у світі відзначають Міжнародний день боротьби зі сексуальним насильством в умовах війни. З метою привернути увагу громадськості до цієї проблематики в Україні сьогодні у Львові, на площі біля ЛНУ ім. Ів. Франка, відбулася вулична акція – перформанс «Поруш тишу».

 

 

 

 

 

 

Під час перформансу учасниці акції тримали у руках таблички із закликами проти застосування насильства, а на їхніх обличчях був грим, характерний для постраждалих – порізи та синці.

Також під час акції усі перехожі могли отримати консультацію про допомогу у випадку як сексуального, так і будь-якого іншого домашнього насильства від представників відповідних служб та благодійних організацій, хабів, й отримати інформаційні матеріали з телефонами та адресами центрів допомоги.

Організували акцію Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та департамент соціального захисту населення Львівської ОВА.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні ми хочемо акцентувати увагу суспільства і всіх небайдужих громадян на протидії сексуальному насильству в умовах воєнного стану. У цей день йдеться про окуповані території, території, де ведуться військові дії. Ми хочемо наголосити на неприпустимості будь-якого насильства. В області діють, зокрема, чотири притулки та чотири денних центри з кризовими кімнатами для допомоги жінкам і дітям, які постраждали від домашнього насильства. Днями ще один притулок відкриємо також у Моршині», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА з гуманітарних питань Іван Собко.

«На сьогодні відомо про 208 випадків (сексуального насильства під час війни – авт.) в Україні, які зафіксовані в Офісі Генпрокурора, проте ми розуміємо, що справжня кількість таких випадків набагато більша. І ми розуміємо, що постраждалі не звертаються по допомогу, не розповідають найближчим людям через те, що бояться осуду, і через те, що не знають, куди звернутися. Цією акцією ми хочемо сказати, що про насильство треба говорити, розповідаємо про місця, куди можна прийти і отримати допомогу. Про цю проблему потрібно говорити. Навіть якщо ми не бачимо таких випадків у новинах, вони все одно є», – розповіла регіональна спеціалістка з протидії гендерно зумовленому насильству Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Олена Коханець.

 

 

 

 

За посиланням можна завантажити інформацію брошуру UNFPA про алгоритм дій у випадку домашнього насильства або його загрози: https://surl.li/ifbjg 

Контакти Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0800500335 (з мобільного або стаціонарного).

Урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству – 1547. 

 

(Детальніше про це див. за посиланням -  https://loda.gov.ua/news/69533 ).

 

Фото – ЛОВА/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 151 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 15:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024