Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 22 » У Личаківській районній організації Українського Червоного Хреста м. Львова – продовжуються заняття з ПСП на новій локації
21:29
У Личаківській районній організації Українського Червоного Хреста м. Львова – продовжуються заняття з ПСП на новій локації

 

ЛІТО – ВЕСЕЛА ПОРА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У клубі УДЮМКу Личаківського району «Капсула» з початку канікул діє літній

табір. В ньому налічується 55 дітей, а в групу ПСП беруть не більше 14 осіб,

тому і сьогодні тут провели у дві зміни заняття з елементами творчості,

на якому продовжили виклеювати «Теплі листівки» з елементами  квілінгу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Клуб "Капсула" перетворився у ці дні на своєрідну майстерню, в якій дітей вчать техніці квілінгу.  

 

 

 

 

 

Галина, волонтерка Червоного Хреста Львівщини та Олена, асистентка координатора з ПСП у Львівській ОО ТЧХУ, детально розповіли дітям і показали, як у новій для них техніці виготовляти вітальні листівки.

 

 

 

 

 

 

Як ми уже зазначали, квілінг – це вид декоративно-прикладного мистецтво виготовлення плоских або об'ємних композицій зі скручених смужок паперу.  Народившись у 105 році н.е. в Китаї, квілінг почав мандрувати світом.

 

 

 

 

 

 

У 300 - 400 рр. папір був дуже дорогим, тому у хід йшли срібні та золоті дротики, за допомогою яких було чимало виготовлено ювелірних виробів, зокрема, - декоративних ваз, тарелів, цукерниць, шкатулок, сережок та інших ювелірних прикрас. Це була - філігрань.

 

 

 

 

 

 

Так тривало до 1200-х років, коли декорування дротиками з благородних металів користувалося дуже великою популярністю. У 1500-1600-ті роки французькі та італійські черниці почали використовувати невеликі шматочки бібельдруку (особливо тонкий непрозорий папір), та гусяче пір'я, щоб прикрасити ними релігійні книги та картини. (Саме використання гусячого пір'я породило термін «quilling»).

 

 

 

 

 

 

Починаючи з кінця 1600-х років, квілінг став досить популярним захопленням у Європі та, зокрема, в Англії серед молодих дам вищого світу. У школах дівчата вивчали  його техніку разом із вишиванням. Взірці їхніх робіт збереглися до нашого часу, на яких зазначено на звороті назву школи та ім'я юної авторки виробу.

 

 

 

 

 

 

Квілінг ніколи не був розвагою у вільний час для жінок з нижчого класу. І лише дами з вищого світу мали час на таку розвагу, не маючи потреби у щоденній роботі, доки гідний наречений не зробить пропозицію для вигідного шлюбу.

 

 

 

 

 

Цю техніку використовували для прикрашання та декорування меблів, ваз, підставок, корзин, шкатулок тощо. Тільки люди з грошима могли дозволити собі купівлю матеріалів для квілінгу. Як фон, використовували фольгу.

 

 

 

 

 

 

Поселенці з Європи привезли із собою квілінг й в Америку, і там він пережив відповідне переродження. У наші часи кожен охочий може дуже легко опанувати цю техніку, щоб створювати неповторні шедеври, які тільки можуть спасти на гадку.

 

 

 

 

 

 

У клубі «Капсула» провели заняття з елементами творчості до обідньої перерви в одній групі.

 

 

 

 

 

 

А в іншій групі охочих - волонтери - червонохрестівці провели таке саме заняття після обіду.

 

 

 

 

 

Діти не могли нахвалитися своїми роботами. Так, наприклад, Давид виготовив «теплу листівку» для своєї мами.

 

 

 

 

 

Дівчинка Влада виготовила «теплу листівку» для своєї улюбленої  матусі, котра кохається у декоративно - прикладному мистецтві.

 

 

 

 

Вероніка вирішила своєю нинішньою роботою зробити несподіваний подарунок для подруги.

 

 

 

 

 

 

Маленька Аніта виготовила листівку для свого татка, який, відправляючи її в літній табір, пообіцяв після його закриття купити донечці ляльку Барбі.

 

 

 

 

 

 

Окрім техніки квілінгу, на занятті діти вчилися як вести себе в колективі, як висловити свої думки, емоції, потреби.

 

 

 

 

 

 

Словом, волонтери Червоного Хреста, котрі ведуть ці заняття, це переважно люди з вищою психологічною освітою, тому вони знають, як спланувати і провести заняття з дітьми. Саме в  такій атмосфері і формується особистість кожної дитини.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 182 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024