Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 30 » В Україні завершили тестування дистанційного обстеження територій дронами
14:38
В Україні завершили тестування дистанційного обстеження територій дронами

ДРОНИ – ПОМІЧНИКИ САПЕРІВ

 

 

 

 

 

 

В Україні завершено тестування технологій виявлення

мін за допомогою дронів в умовах, наближених до реальних.

 

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

 

"В Україні завершився польовий етап проєкту з випробування в реальних умовах сучасних закордонних та вітчизняних технологій дистанційного обстеження територій", - йдеться у повідомленні.

Після аналізу результатів тестів, технології, що довели свою ефективність, можуть бути залучені до обстеження потенційно забруднених земель в рамках гуманітарного розмінування України. 

«Підведення остаточних підсумків ще попереду, і про результати ми обов’язково повідомимо громадськість. Але вже сьогодні можна сказати, що серед продемонстрованих технологій дистанційного виявлення мін та снарядів за допомогою БПЛА є дуже ефективні. Для пришвидшення очищення території України необхідне, в тому числі, залучення новітніх технологій обстеження та розмінування», - зазначив Координатор напрямку гуманітарного розмінування при міністерстві економіки України Ігор Безкаравайний.

Проєкт з тестування технологій дистанційного обстеження територій для подальшого їх очищення та розмінування ініційований Програмою розвитку ООН (ПРООН), на прохання Міністерства економіки України. Реалізований у співпраці з Міністерством економіки України, Міністерством оборони України та Державною службою України з надзвичайних ситуацій та за координації Міжвідомчою робочою групою з питань гуманітарного розмінування під головуванням першого віцепрем’єр-міністра України - міністра економіки України Юлії Свириденко.

На заклик ПРООН до участі в проєкті долучилися 10 іноземних та українських компаній, що володіють відповідними технологіями. Польовий етап відбувався на одному з військових полігонів України в умовах, максимально наближених до реальних. 

Як повідомляв Укрінформ, піротехніки минулого тижня обстежили в чотирьох регіонах країни понад 5 тис. гектарів земель сільгосппризначення, розмінували – понад 3 тис. гектарів. Загалом із початку року обстежено понад 150 тис. гектарів сільгоспугідь.

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3729820-v-ukraini-zaversili-testuvanna-distancijnogo-obstezenna-teritorij-dronami.html

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 125 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024