Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Червень » 30 » Всесвітній день соціальних мереж (World Social Media Day)
17:38
Всесвітній день соціальних мереж (World Social Media Day)

 

ДЕНЬ  СВІТОВОЇ  ПАВУТИНИ

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день соціальних мереж - щорічне свято, яке відзначають у світі 30 червня.

 

Безумовно, з появою в світі соціальних мереж, спілкування на багато кілометрів стало простіше. За досить короткий проміжок часу з'явилося безліч соціальних мереж, які активно відіграють важливу роль в житті багатьох людей. Адже завдяки їм, підтримка зв'язку з іншими стає ефективнішою. Простіше кажучи, соціальні мережі змінили спосіб спілкування людей, обміну інформацією і взаємодії зі своєю сім'єю і друзями. Можна з упевненістю сказати, що на сьогоднішній день соціальні мережі цілком заслужили на своє власне свято в річному календарі урочистих дат.

Соціальна мережа - це онлайн-платформа, яка використовується для спілкування, знайомств, створення соціальних відносин між людьми, а також для розваги і роботи. Фактично, люди використовують соціальні мережі в середньому 144 хвилини щодня.

Всесвітній день соціальних мереж був заснований популярним веб-сайтом Mashable 30 червня 2010 року. Mashable - глобальна мультиплатформенна медіа- та розважальна компанія, створена в 2005 році. Мета свята - визнати вплив соціальних мереж на глобальну комунікацію і об'єднати світ.

Першою платформою соціальних мереж загального користування, коли-небудь запущеною, була Sixdegrees в 1997 році. За нею були створені більш успішні сайти соціальних мереж, засновані на «мережевій моделі соціальних груп», такі як Friendster, MySpace, LinkedIn, XING і Facebook (з 2004 року).

YouTube запустив свій веб-сайт, присвячений відео, в 2005 році, а за ним був  запущений Twitter в 2006 році. Twitter - це соціальна мережа для публічного обміну повідомленнями за допомогою веб-інтерфейсу, SMS, засобів миттєвого обміну повідомленнями або сторонніх програм-клієнтів для користувачів Інтернету будь-якого віку.

Instagram був запущений в 2010 році і став швидко зростати, набравши понад мільйон користувачів за перші пару місяців. Самим останнім доповненням до списку важкоатлетів соціальних мереж є TikTok. Додаток було запущено в 2016 році, і він став неймовірно популярним, завдяки значним функціям редагування музики і відео. TikTok буквально захопив владу останнім часом. Якщо ви ще не зняли відео в TikTok, сьогодні у вас є прекрасна можливість зробити це!

Необхідно зауважити, що в міру розвитку і зростання популярності соціальних мереж зростає і пильна увага до них. Через розбіжності, які пов'язані з використанням даних, мовою ворожнечі, впливом на психічне здоров'я, результатами виборів і фальшивими новинами, платформи відчувають сильніший тиск, ніж будь-коли.

Але однозначно, Всесвітній день соціальних мереж призначений для всіх нас, щоб насолодитися позитивом, який ці платформи привнесли в наше життя. Соціальні мережі настільки ж гарні, як і пости на них, тому використовуйте сьогодні цю можливість, щоб додати свій голос на загальному святі!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/june/30/world-social-media-day

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 124 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 06:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024