Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 2 » Міжнародний день собак
10:14
Міжнародний день собак

 

СВЯТО ДРУЗІВ НАШИХ МЕНШИХ

 

 

 

 

 

 

 

 

2 липня щорічно в багатьох країнах відзначають Міжнародний день собак.

 

Собака - справжній і відданий друг людини! З цим ніхто не буде сперечатися, тому наші кращі і вірні друзі цілком заслуговують свого власного свята в календарі. Дуже шкода, що заявка Міжнародного фонду соціальних ініціатив на установу цього свята в системі ООН поки що не задоволена. Це не заважає сьогодні в День собак привітати своїх чотириногих улюбленців, приділити їм більше уваги і побалувати смачними ласощами. День собак покликаний також підвищити обізнаність про глобальне жорстоке поводження з ними.

До речі, в деяких країнах існують і національні «собачі» свята. Наприклад, 2 червня Національний день собак в Аргентині, 1 липня в Польщі, а 26 серпня в США. У США святкують ще 2 грудня Національний День безпородної собаки. Також у всьому світі відзначають Міжнародний день собак-поводирів (International Guide Dog Day) щорічно в останню середу квітня, а в останню неділю квітня Міжнародний день пошуково-рятувальних собак (International Search and Rescue Dog Day).

11 січня в Японії відзначають День собаки, який був проголошений в честь всесвітньо відомого пса породи Акіто-іну на ім'я Хатіко, який протягом дев'яти років після смерті господаря приходив зустрічати його на залізничну станцію. Родичі та друзі намагалися знайти для собаки новий будинок і господарів. Хатіко не дивлячись, ні на що продовжував приходити на станцію. Не було жодної людини, яка залишилася байдужою до терплячого очікування і безмежної відданості.

Насправді, собака щиро служить людині, не вимагаючи натомість нічого, просто любить свого господаря і доставляє йому радість. Безумовно, собака не тільки товариш, але ще і вірний помічник людині. Прийнято вважати, що це одна з перших тварин, яка була одомашнена людиною, і яка стала допомагати людям у повсякденному житті, охороняючи житло і добуваючи їжу. Собака буде завжди охороняти житло людини і захищати людей, тому що такий інстинкт у неї в крові.

Завдяки своєму інтелекту, розвиненому нюху і слуху, а також високій здатності до навчання, собаки залучені в багато сфер нашого життя. Собаки-поводирі, собаки-рятувальники, їздові собаки, вартові, мисливські - це лише мала частина собачих «професій». Існували навіть собаки-щуролови, які активно використовувалися для боротьби з гризунами в містах та сільській місцевості.

Варто також відзначити, що домашні собаки крім позитивних емоцій, які вони доставляють своїм господарям, ще допомагають їм підтримувати хорошу фізичну форму. Регулярні прогулянки, ігри і заняття з вихованцями сприяють тренуванню серцево-судинної, кістково-м'язової та нервової систем людини.

Щиро хочеться привітати сьогодні усіх собак на планеті і їх господарів із Міжнародним днем ​​собак! Нам здається, що всі, хто має відданого волохатого друга може вважати себе щасливим!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/july/02/world-dog-day

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 165 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 10:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024