Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 7 » Львівська обласна організація Українського Червоного Хреста - на ліквідації наслідків удару по житлових будинках у Львові
20:08
Львівська обласна організація Українського Червоного Хреста - на ліквідації наслідків удару по житлових будинках у Львові

 

ГОРЕ – ОБ'ЄДНУЄ

 

 

 

 

 

 

 

У Львові на місці удару по житлових будинках півтора доби працювали волонтери

Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста,  та їх партнери.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Злива, яка бушувала над Львовом у ніч на 7 липня, не змогла перешкодити пошуковим роботам рятувальників на розборі завалів, спричинених ворожим ударом по житлових будинках. На ранок число загиблих збільшилося до 10 осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

Увесь цей час, поруч із зруйнованими будинками, у скверику навпроти руїн, діяли намети Червоного Хреста, розгорнуті волонтерами Загону швидкого реагування Львівської ОО ТЧХУ, який очолює добрих два десятки літ командир Михайло Яворівський.

 

 

 

 

 

 

 

Для того, щоб у них могли переночувати постраждалі, котрі не знайшли собі нічліг у готелі або у родичів, у намети доставили розкладачки, коци, столики, лавки тощо. Все це – подарунок від Німецького Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Про енергетичне забезпечення майданчика порятунку, який стихійно виник у скверику, потурбувався голова Львівської ОО ТЧХУ Іван Семерак, але аж після того як завершилися клопоти з розгортанням наметів.

 

 

 

 

 

 

 

Справа ця непроста, тож до запуску генераторів причетні також Юрій Бойко, координатор програми Червоного Хреста з мінної небезпеки, водій автонавантажувача Ігор Семерак та особисто Михайло Яворівський.

 

 

 

 

 

Провіантом взялася завідувати жіноча половина Червоного Хреста Львівщини: Ірина Сороківська, координаторка програми «Догляд вдома» та Роксоляна Литвин, координаторка програми психосоціальної підтримки.

 

 

 

 

 

 

Допомагали їм волонтерки, що задіяні у цих програмах, а також досвідчена тренерка ЛОО ТЧХУ з першої допомоги Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

 

З гуманітарною допомогою прибула на майданчик членкиня Президії Правління Львівської ОО ТЧХУ Ольга Павлюк.

 

 

 

 

 

 

І ця допомога як ніколи була доречною, тому що багато мешканців зруйнованих будинків залишилися на вулиці не тільки без знищеної квартири, але і без речей першої необхідності.

 

 

 

 

 

 

Серед постраждалих була і колишня молодша патронажна сестра Валентина Шевчук, котра відпрацювала на цій посаді в Личаківській РО м. Львова ТЧХУ з 1993 до 2017 року.

 

 

 

 

 

 

Радісно було, що зустрілися з нею через стільки років, але водночас і боляче, що саме за таких сумних обставин.

 

 

 

 

 

 

Між постраждалими від ракетного удару були і двоє донорів крові: чоловік – Заслужений донор, а дружина – Почесний донор. 

 

 

 

 

 

 

 

На черговому засіданні Президії Правління Львівської ОО ТЧХУ варто поставити питання про гуманітарну допомогу цій родині.

 

 

 

 

 

 

Це тим більше доречно, що жінка перенесла днями операцію на онкологію,  а чоловік – особа з інвалідністю 2 групи.

 

 

 

 

 

 

 

Між прийомом ешелонів з евакуйованими із зони бойових дій, із залізничного вокзалу прибув разом зі своїми волонтерами на майданчик порятунку Ігор Кобрин, начальник  управління соціального захисту  Львівської міської ради, котрий надав суттєві поради, як краще організувати тут роботу.

 

 

 

 

 

 

Він розповів, що разом з ним прибули сюди і представники кількох громадських благодійних організацій, зокрема, чеської гуманітарної організації «People in Need», Neeka, «Рокада», «Друзі спільноти святого Егідія», Екуменічна служба, Мальтійська служба, ЮНІСЕФ, Hias, Solidarites International.

 

 

 

 

 

 

Ці волонтери, підкреслив Ігор Кобрин, висококваліфіковані спеціалісти в галузі психології, медицини та гуманітарної допомоги.

 

 

 

 

 

У порятунку постраждалих взяли також участь і рядові мешканці Львова. Так, наприклад, зробила Світлана Паска, котра готує обіди, якими може нагодувати одночасно 150 осіб. Тут її величезна каструля з гарячим смачним українським борщем стала всім у пригоді. Люди смакували і хвалили добросердну кухарку.

 

 

 

 

 

 

У п. Світлани вся сім'я, кожен по своєму, присвятив себе служінню людям. Син Олександр – кухар в одному з ресторанів, брат Дмитро – військовий медик, котрий рятує поранених бійців ЗСУ під Бахмутом, а чоловік Микола дбає про поставки провіанту.

 

 

 

 

 

 

Спільними силами громадських благодійних організацій та Червоного Хреста Львова 6 - 7 липня для постраждалих та рятувальників було організовано обіди з гарячими стравами.

 

 

 

 

 

 

Львів'янка Алла Гето, наприклад, сама закуповує продукти, готує страви і привозить їх до постраждалих. Часто їй люди телефонують і приносять різні продукти, щоб зменшити фінансові витрати добродійки на хороші справи.

 

 

 

 

 

 

Неможливо було пройти мимо наймолодшого спонтанного волонтера, восьмикласника із львівської ЗСШ-3, Андріана Садов'яка, котрий прийшов допомагати небайдужим людям готувати обіди для постраждалих.

 

 

 

 

 

 

Від Національного комітету Українського Червоного Хреста висвітлювала цю подію  операторка інформаційного центру ТЧХУ, що в даний час квартирує у Львові, Ольга Ватуляк. Відеосюжети, які вона знімала,  демонструватимуться, сподіваємось, у соціальних мережах Товариства Червоного Хреста України.  

 

 

 

Фото – Ірина Апостолюк

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ #redcrossukraine

 

 

 

Переглядів: 169 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024