Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 11 » В Європі спека минулого літа вбила понад 61 тисячу людей – ЗМІ
20:22
В Європі спека минулого літа вбила понад 61 тисячу людей – ЗМІ

 

ЩЕ НЕ САХАРА, АЛЕ ВЖЕ І НЕ БЕРЕГ НІЦЦИ

 

 

 

 

 

 

Минулого літа спека вбила понад 60 000 людей у Європі. Це було найспекотніше літо за всю

історію спостережень, викликане зміною клімату, яка призвела до високих показників смертності.

 

 

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на The guardian.

 

Деталі

 

У ЄС забили тривогу в серпні минулого року, коли жахлива спека, виснажлива посуха та пожежі, які відбувались на більшій частині континенту, спричинили найспекотніше літо в Європі, від якого загинула велика кількість людей.

Експерти з охорони здоров'я виявили, що в Європі з 30 травня по 4 вересня 2022 року через спеку померли 61 672 людини. Найвищий рівень смертності був в Італії, Греції, Іспанії та Португалії.
Лише невелика частка смертей, пов’язаних із спекою, була спричинена тепловим ударом. У більшості випадків спекотна погода вбиває людей, не даючи організму справлятися з наявними проблемами зі здоров’ям, такими як захворювання серця та легенів.

Дослідження показало, що кожного тижня літа 2022 року середні температури в Європі перевищували базові значення за попередні три десятиліття. Найсильніша спека була з 18 по 24 липня, коли загинуло 11 637 людей. Людство «нагріло» планету приблизно на 1,1°C, але в Європі температура піднялася майже вдвічі швидше, ніж у середньому в світі. Якщо уряди країн не захистять людей від спекотної погоди та не зменшать вироблення парникових газів, що нагрівають планету, хвилі спеки стануть ще смертоноснішими, заявляють у виданні.

 

Доповнення

 

Вчені припустили, що кількість загиблих у 2022 році була особливо високою, оскільки температурні аномалії – різниця між спекою, яка була в минулому і сьогодні – були найбільшими в південній Європі, яка спекотніша за північну Європу, а також у розпал літа, коли дні бувають спекотними, а в ночі температура не сильно зменшується.

Швейцарські і загальноєвропейські дослідження показали, що жінки, особливо літні жінки, вмирають частіше, ніж чоловіки. Забруднення від спалювання викопного палива та знищення природи збільшило кількість загиблих. «Ми виявили, що 60% спостережуваних смертей можна пояснити зміною клімату», - повідомили у дослідницькій групі зі зміни клімату та здоров’я Бернського університету.

 

Додамо

 

У Швейцарії понад 2000 жінок похилого віку подали позов до Європейського суду з прав людини на федеральний уряд за те, що вони не роблять достатньо, щоб зупинити глобальне потепління, посилаючись на ризик для свого здоров’я через спеку. Уряд Швейцарії стверджував, що зв’язок між ними і стражданнями жінок був «надто слабким і віддаленим», повідомляє видання.

 

 

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2036363-v-yevropi-speka-minulogo-lita-vbila-ponad-61-000-lyudey-zmi

 

Фото – ілюстративне

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європу охопила хвиля спеки

 

Переглядів: 121 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 14:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024