Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 12 » На Львівщині впроваджують програму психологічної стабілізації та реабілітації Hope for Kids
16:29
На Львівщині впроваджують програму психологічної стабілізації та реабілітації Hope for Kids

 

ПРОГРАМІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СТАБІЛІЗАЦІЇ  - БУТИ!

 

 

 

 

 

 

 

Її розробили фахівці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого

медичного центру за підтримки Благодійного фонду HOPE.UA

.

Програма передбачає надання психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу травматичних подій. Нещодавно старт відбувся в області та згодом її масштабують на всі області України. 

У Трускавці впродовж 21-денного табору фахівці Центру працювали з першою групою із 30 підлітків з Дніпропетровщини. Усі учасники отримали необхідні рекомендації, за потреби вони можуть повторно звернутись за допомогою.

«Це діти, які стали свідками травматичних подій або ж зазнали їх впливу. Наша Клініка психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді має значний досвід роботи саме з такими дітьми, тож ми у цій програмі використали уже напрацьовані доказові техніки та методики, які допомагають справитися з наслідками отриманих психологічних травм», - зазначила дитяча психіатриня та психотерапевтка Центру, експертка департаменту охорони здоров’я ЛОВА з дитячої психіатрії Леся Підлісецька.

Для допомоги дітям у програмі поєднали психотерапевтичну роботу з різними фізичними активностями, оздоровчими процедурами, майстерками, екскурсіями. Дітьми займається мультидисциплінарна команда: психотерапевти, психологи, вихователі, педагоги, фахівці в галузі психічного здоров’я. Психотерапевтичний компонент програми включає такі основні підходи: методика «Діти і війна: навчання технік зцілення», групові заняття з арт-терапії та символдрами.

Участь у програмі є безкоштовною. Учасників у групи координатори проєкту обирають разом із Міністерством соціальної політики України, яке через департаменти соціального захисту на місцях визначають потребу і скеровують до організаторів програми.

 

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/72142

 

Фото – ЛОВА/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 17:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024