Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 16 » День без купальних костюмів (Day Without Bathing Suits)
20:21
День без купальних костюмів (Day Without Bathing Suits)

 

НАЗАД  ДО  ПРИРОДИ – КЛИЧ ДЕНІ ДІДРО

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно в третю неділю липня, в країнах, де легалізовано перебування

без одягу в громадському місці відзначають незвичайне свято - День без купальників.

 

 

День без купальних костюмів (Day Without Bathing Suits) — це щорічна ініціатива, яку очолює Федерація натуристів Іспанії. Відзначається в третю неділю липня, його запровадили в основному для іспанців і туристів в Іспанії.

Подія мала великий успіх і згодом була визнана Міжнародним днем на Всесвітньому конгресі в Італії 2010 року. Головною метою цього дня є пропаганда соціальної толерантності до наготи, таким чином пропагуючи свободу та прийняття сонячних ванн без купальників на всіх пляжах.

Звісно, це не є найбільшими проблемами людства, однак, цей день стосується питань дискрімінації, толерантності та свободи людини.

У День без купальних костюмів учасникам заохочують вирушати на будь-які пляжі, включно з тими, які не є типово нудистськими, без купального одягу. Ініціатива наголошує, що цей день має бути втіленням поваги та толерантності, віддзеркалюючи прийняття інших варіантів, таких як купальник, бікіні чи танга. Федерація натуристів Іспанії наполягає на тому, що цей день має на меті викорінити дискримінацію між нудистами та ненудистами, пропагуючи ідею про те, що кожен має право вибирати одяг або відсутність одягу на пляжі, як це передбачено статтею 18.1 Конституції Іспанії.

Засновником же натуризма, як такого, вважається французький філософ - енциклопедист Дені Дідро, який кинув ще в XVIII столітті клич - «Назад до природи».

Федерація натуристів Іспанії підкреслює, що оголеність є таким же дійсним вибором, як і бікіні або ходіння топлес, і її слід розглядати як прийнятний вибір на всіх пляжах. Вони стверджують, що, незважаючи на декриміналізацію соціальної оголеності, вона залишається неправильно зрозумілою та дискримінованою значною частиною суспільства. Однак такі організації, як ЮНІСЕФ, стверджують, що дітям не шкідливо дивитися на наготу. Насправді вони стверджують, що нудизм може бути суспільно корисним, оскільки він бореться з гендерними стереотипами та зменшує сексуальні конотації, які часто асоціюють із наготою.

Нарешті, Федерація натуристів Іспанії заявляє, що нагота може допомогти людям прийняти своє тіло таким, яким воно є від природи. Отже, «День без купальних костюмів» — це заклик відсвяткувати бодіпозитив, свободу вибору та прийняття нашого природного «я». Це день, який заохочує соціальне визнання, толерантність і сприйняття способу життя, який дехто може вважати нетрадиційним.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-bez-kupalnykiv/

 

Переглядів: 89 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 08:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024