Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 17 » Сьогодні у Львові стартувала Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права для державних службовців
21:49
Сьогодні у Львові стартувала Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права для державних службовців

 

ЛІТНЯ ШКОЛА З МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА  - ВІДКРИТА

 

 

 

 

 

 

 

 

Основна мета проведення заходу – створити дієвий простір для напрацювання

міжнародного діалогу для впровадження знань з міжнародного гуманітарного права в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Хочу подякувати Українському Червоному Хресту за ту плідну роботу, яку ми ведемо пліч-о-пліч. Бажаю учасникам Літньої школи Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права набути та успішно застосовувати отримані знання. Щиро сподіваюся, що результати, яких ви досягнете в Літній школі, будуть закладені в потрібні для України нормативно - правові акти й законодавчі ініціативи. Й ми зможемо сформувати для себе та світу нові засади світопорядку», — зазначила Віцепремʼєр - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Ірина Верещук, вітаючи учасників з відкриттям заходу онлайн.

 

 

 

 

 

 

Олексій Соловйов, Заступник секретаря РНБО підкреслив: «Діяльність Українського Червоного Хреста у напряму впровадження та популяризації норм міжнародного гуманітарного права не можливо не помітити. Впевнений, що знання, набуті учасниками на заході, стануть фундаментом соціально-гуманітарної безпеки для нашого суспільства».

 

 

 

 

 

 

«Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права для нашої організації — подія важлива та знакова. Саме зараз брак знань та нерозуміння міжнародного гуманітарного права містить приховані загрози маніпулювань та дезінформування населення.

Сьогодні Український Червоний Хрест разом з партнерами з Міжнародного Руху акумулював унікальний досвід, що допомагає державному сектору посилити системний підхід в імплементації норм міжнародного гуманітарного права. Програма заходу буде насиченою та різносторонньою, але я б хотів наголосити на важливості сесії про роль і функції Міжвідомчої комісії з міжнародного гуманітарного права, яка відновила свою діяльність в травні цього року. Також маю надію, що проведення заходу сприятиме посиленню системного підходу в подальшій координації громадського сектору, органів державної влади та міжнародних організацій», — наголосив генеральний директор Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

 

 

 

 

 

 

На семінарі його учасники отримають змогу дізнатися про принципи та джерела міжнародного гуманітарного права (МГП), форми та методи його застосування, відмітні емблеми і розпізнавальні знаки, встановлені ним, які покликані захищати цивільне населення та осіб, що не беруть участь у військових діях від наслідків збройного конфлікту та обмежують методи й засоби ведення військових дій, а також про багато інших аспектів ведення війни в сучасних умовах, які протиборча сторона регулярно порушує.

 

 

 

 

 

 

У перший день роботи Літньої школи навчальний цикл розпочав радник Президента ТЧХУ з міжнародного гуманітарного права Тимур Короткий, кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства факультету міжнародних відносин Національного авіаційного університету, науковий співробітник Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

 

 

 

 

 

Тимур Робертовичвизнаний у світі спеціаліст з міжнародного гуманітарного права, котрий багато років займається цією проблематикою разом з фахівцями Міжнародного Комітету Червоного Хреста, - хранителем і пропагандистом Женевських Конвенцій, де прописані правила ведення сучасних  воєн і збройних конфліктів.

 

 

 

 

 

 

Літня школа Українського Червоного Хреста з міжнародного гуманітарного права відбувається за підтримки Міністерства закордонних справ Данії Udenrigsministeriet та Danish Red Cross in Ukraine / Данський Червоний Хрест.

 

Фото – учасників Літньої школи та зі сторінки Т.Р. Короткого/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 154 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 20:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024