Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 19 » Європа бореться зі спекою та пожежами, у Китаї - температурні рекорди
16:59
Європа бореться зі спекою та пожежами, у Китаї - температурні рекорди

 

ЗМІНИ КЛІМАТУ – ВІДЧУЮТЬ  ВСІ

 

 

 

 

 

 

 

Італія оголосила для 23 міст червоне попередження через погоду, оскільки в середу температура може досягти

46 градусів за Цельсієм, на тлі того, як хвиля екстремальної спеки, лісових пожеж і повеней спричиняє хаос

від Сполучених Штатів до Китаю.

 

Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

 

Деталі

 

Хвиля тепла, що посилюється, обрушилася на південну Європу під час піку літнього туристичного сезону, побивши рекорди, у тому числі в Римі, і викликавши попередження про підвищений ризик смерті та серцевих нападів.

У середу температура залишалася високою на більшій частині території Італії, на середземноморському острові Сардинія очікується 45-46 градусів тепла, деякі внутрішні райони Сицилії, ймовірно, побачать температуру вище 40 градусів.

У той час, як хвиля тепла в Іспанії, схоже, спадає, жителям Греції залишається оглядати те, що залишилося від їхніх будинків після лісових пожеж.

Лісові пожежі вирують уже третій день на захід від столиці Греції Афін. За прогнозами синоптиків, у четвер температура може піднятися до 43 градусів тепла.

Іспанія також попередила про ризик лісових пожеж на більшій частині країни, хоча жителям було дозволено повернутися в свої будинки на острові Ла-Пальма, де полум'я, що вирує протягом п'яти днів, було стабілізовано в одному секторі, хоча в інших місцях воно залишалося активним.

Водночас в Іспанії El Corte Inglés, одна з найбільших мереж універмагів країни, заявила, що продажі кондиціонерів підскочили, як і інтерес до подушок, що охолоджують, для домашніх тварин і коней.

 

У Німеччині спека викликала малоймовірну дискусію про те, чи слід на робочих місцях вводити сієсту для робітників.

 

У столиці Китаю Пекіні, де встановлено новий рекорд, на тлі того, як температура залишається вищою за 35 градусів за Цельсієм 28-й день поспіль, спеціальний представник президента США з питань клімату Джон Керрі висловив сподівання, що співпраця у боротьбі з глобальним потеплінням допоможе переглянути непрості відносини між двома наддержавами.

 

У західній китайській провінції Сіньцзян туристи в капелюхах з широкими полями кинули виклик спеці, щоб зробити селфі з гігантським термометром, який в реальному часі показував температуру поверхні 80°C.

В останні дні температура в Сіньцзяні та інших частинах Азії, а також у Європі та США побила рекорди.

У неділю у віддаленому селищі в Турфанській низовині було зареєстровано максимальну температуру повітря 52,2°C, що побило національний рекорд Китаю в 50,3°C, встановлений у 2015 році, також у цьому басейні.

Тим часом у Південній Кореї сильний дощ обрушився на центральні та південні регіони минулого тижня. Чотирнадцять людей загинули в підземному переході в місті Чхонджу, де в суботу через обвалення річкової греблі затопило понад десяток автомобілів. У південно-східній провінції Північний Кенсан загинули 22 людини, багато внаслідок зсувів та бурхливих потоків.

В Індії раптові повені, зсуви та аварії, пов'язані зі зливами, забрали життя понад 100 людей на півночі країни з початку сезону дощів 1 червня, де кількість опадів на 41% вища за середню.

Річка Ямуна досягла стін Тадж-Махала в Агрі вперше за 45 років, а також затопила кілька інших історичних пам'яток та садів, що оточують біломармуровий мавзолей XVII століття. Ця ж річка затопила деякі райони індійської столиці, у тому числі дороги, що оточують історичний Червоний форт та Раджгхат – пам'ятник Махатмі Ганді.

Річка Брахмапутра, що протікає через індійський штат Ассам, також вийшла з берегів цього місяця, поглинувши майже половину національного парку Казіранг, де мешкають рідкісні однорогі носороги, змушуючи тварин втікати дорогами і в населені пункти.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрескам стародавнього Шовкового шляху у Китаї загрожує зміна клімату - дослідники

 

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2037637-yevropa-boretsya-zi-spekoyu-ta-pozhezhami-u-kitayi-temperaturni-rekordi

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 121 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 17:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024