Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 19 » Ніжинська районна організація Українського Червоного Хреста приймає червонохрестівців з м. Яворова на Львівщині
21:38
Ніжинська районна організація Українського Червоного Хреста приймає червонохрестівців з м. Яворова на Львівщині

 

ОБМІН ДОСВІДОМ

 

 

 

 

 

 

Делегація з Яворівської РО ТЧХУ вже у м. Ніжині. Прибули і колеги з міста Охтирки. Завтра початок зустрічі,

яка стане початком дружби між цими передовими районними організаціями Українського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

20 - 21 липня в Ніжинській районній організації Товариства Червоного Хреста України відбудеться «Зустріч по обміну досвідом національного рівня». Наша команда ретельно планувала, готувалася, була в приємному очікуванні від нових знайомств, і, звичайно, трішечки хвилювалася, адже ми приймаємо учасників з різних куточків країни. І нарешті прибули перші гості - представники Яворівська районна організація Товариства Червоного Хреста України та Охтирська міська організація Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

У гостей було бажання сьогодні познайомитися з містом, з його визначними місцями, повз які не проходить жоден турист.

 

 

 

 

 

Сподіваємося, гостям запам'ятається відвідування Відділу "Поштова станція" Ніжинського Краєзнавчого Музею ім. Івана Спаського (дякуємо співробітникам за співпрацю). Екскурсоводи втілили наш задум у життя і провели для гостей дуже цікаву екскурсію.

 

 

 

 

 

 

Музей «Поштова станція» відкрили 16 вересня 1993 року в дні святкування 1000-літнього ювілею з дня заснування Ніжина. Він входить до складу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та є одним із його чотирьох відділів. Музей розташовується в одній із будівель поштової контори, пам’ятки архітектури, яку збудували наприкінці XVIII століття.

 

 

 

 

 

 

 

Серед експонатів можна побачити різні мапи, документи, журнали, листи, картини, світлини, марки, свічники, дзвіночки, макети диліжансів, саквояжі, праски та багато іншого. Здебільшого вони присвячені XIX століттю. Одна з кімнат відтворює робоче місце наглядача поштової станції та місце для відпочинку подорожніх.

 

 

 

 

 

 

Раніше Ніжинська поштова станція була важливою ланкою, яка стояла на перетині головних поштових шляхів між великими містами. У різні часи тут зупинялося багато видатних особистостей: Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Марко Вовчок, Микола Гоголь та інші.

 

 

 

 

 

 

Завтра, 20 липня, ми з нетерпінням чекаємо на всіх учасників заходу, адже пізнавати нове - це вірний вектор до взаємного розвитку і зростання.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo?fbid=255026903980478&set=pcb.255027387313763

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 107 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 10:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024