Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 23 » Всесвітній день синдрому Шегрена (World Sjogren`s Day)
13:14
Всесвітній день синдрому Шегрена (World Sjogren`s Day)

 

МАЛОВІДОМА НЕДУГА

 

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день синдрому Шегрена, який відзначається щорічно 23 липня, – це день, присвячений

підвищенню обізнаності про синдром Шегрена, складне і часто важкорозпізнаване захворювання.

 

 

Цей день покликаний показати обличчя мільйонів людей, які живуть з цим захворюванням або страждають від його симптомів, але ще не мають діагнозу. Він дає можливість людям, які страждають на хворобу Шегрена, звернутися до своїх близьких за підтримкою та і розповісти їм про цю хворобу, щоб отриматити медичний супровід і лікування.

Синдром Шегрена був вперше виявлений доктором Генріком Шегреном, шведським офтальмологом, у 1933 році. Він зустрів пацієнта, який скаржився на сухість очей, сухість у роті та біль у суглобах. Хоча кожен з цих симптомів вже був добре відомий, саме їх поєднання доктор Шегрен помітив і вирішив дослідити. Його робота не лише проклала шлях для сучасних дослідників у цій галузі, але й допомогла всім пацієнтам, які живуть з цим складним захворюванням.

Всесвітній день синдрому Шегрена був заснований Фондом Шегрена з метою підвищення рівня обізнаності про це захворювання. Він відзначається щороку 23 липня, в день народження доктора Генріка Шегрена. До Фонду приєднуються організації з усього світу, щоб привернути увагу до хвороби Шегрена та її впливу на мільйони пацієнтів.

Синдром Шегрена – це розлад імунної системи, що характеризується сухістю в очах і роті, оскільки він вражає клітини, які виробляють слину і сльози. Він також може вражати інші частини тіла, такі як щитовидна залоза, нирки, печінка, легені та нерви. Інші симптоми включають біль у суглобах, шкірні висипання, сухість піхви, безперервний сухий кашель, збільшення слинних залоз, поганий стан зубів, надмірну спрагу і тривалу втому різного роду.

Прочитайте про синдром Шегрена, щоб дізнатися більше про цю хворобу та сучасні методи лікування, поділіться з іншими цією інформацією для своєчасного діагностування цього синдрому.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-syndromu-shehrena/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 98 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 09:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024