Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 23 » Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку (World Day for Grandparents and the Elderly)
17:40
Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку (World Day for Grandparents and the Elderly)

СВЯТО  ЄДНОСТІ  ПОКОЛІНЬ

 

 

 

 

Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку, який відзначається щороку в четверту

неділю липня, – це день, присвячений вшануванню мудрості, досвіду та внеску людей похилого віку.

 

 

Встановлений Папою Франциском, цей день є нагадуванням про важливу роль, яку бабусі й дідусі та люди похилого віку відіграють у нашому житті та суспільстві. Це день, щоб показати нашу вдячність і переконатися, що вони не забуті і не залишаються поза увагою.

 

ІСТОРІЯ ЦЬОГО ДНЯ

 

Всесвітній день бабусь, дідусів та людей похилого віку був заснований Папою Франциском і вперше відзначався в неділю, 25 липня 2021 року. День відзначається щороку в неділю, найближчу до дня пам’яті святих Йоакима і Анни, яких вважають дідом і бабою Ісуса. Асоціація католицьких бабусь і дідусів відіграє важливу роль у кампанії за більше визнання бабусь і дідусів за їхню роль у передачі віри наступному поколінню. Оголошення про це нове загальноцерковне святкування стало відповіддю на їхнє молитовне прохання до Папи Франциска.

Бабусі й дідусі та люди похилого віку часто є сполучною ланкою між різними поколіннями, передаючи життєвий досвід, зберігаючи коріння народів і співаючи хвалу Богові. Вони є скарбницею мудрості та знань, а їхній внесок у сім’ї та громади неоціненний. Всесвітній день бабусь і дідусів та людей похилого віку є нагадуванням про залежність літніх людей від суспільства і навпаки.

Він підкреслює важливість діалогу між поколіннями та необхідність залучення молоді до мудрості літніх людей.

 

ЯК ВІДЗНАЧИТИ ЦЕЙ ДЕНЬ

 

  • Поділіться своєю історією: згадайте про роль бабусь, дідусів та інших літніх людей у вашому житті.
  • Пожертвуйте організаціям, що підтримують людей похилого віку.
  • Поділіться в соцмережах, використовуйте хештег #WorldDayforGrandparentsandtheElderly, щоб поділитися інформацією про цей день і своїм особистим досвідом.
  • Дізнайтеся більше про виклики та проблеми, з якими стикаються люди похилого віку. Це допоможе вам краще зрозуміти їхній досвід і внесок, який вони роблять у наше суспільство.
  • Відвідайте та потурбуйтесь про літніх людей. Якщо є можливість, відвідайте своїх бабусь і дідусів або людей похилого віку у вашій громаді. Проведіть з ними час, послухайте їхні історії і покажіть їм, що їх люблять і цінують.

Незалежно від того, чи є ви онуком, батьком, опікуном або просто людиною, яка визнає цінність людей похилого віку, цей день надає можливість висловити вдячність і підтримку. У цей день та інші дні року, даруйте літнім людям свою увагу та повагу – це найцінніше.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-babus-didusiv-ta-liudey-pokhyloho-viku/

 

Колаж – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 09:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024