Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 24 » 167 тисяч таблеток для знезараження питної води видано в областях, постраждалих внаслідок теракту на Каховській ГЕС
03:48
167 тисяч таблеток для знезараження питної води видано в областях, постраждалих внаслідок теракту на Каховській ГЕС

 

ЩОБ ЗАПОБІГТИ  ІНФЕКЦІЙНИМ  ХВОРОБАМ

 

 

 

 

 

 

 

Постраждалим від підтоплення населеним пунктам Херсонщини

Український Червоний Хрест продовжує надавати гуманітарну допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

Людей, чиї будинки були затоплені внаслідок підриву Каховської ГЕС, волонтери забезпечують засобами для очищення та дезінфекції приміщень. Наприклад, 200 наборів таких засобів вже передали мешканцям Корабельного району Херсону.

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, жителям Нафтогавані надали близько 400 наборів на випадок надзвичайних ситуацій, а також відра й заступи для прибирання своїх зруйнованих будинків.

Продовжуємо допомагати херсонцям. Внаслідок руйнування Каховської ГЕС багато будинків й квартир опинилися під водою. Рівень води міг сягати декількох поверхів і все, що опинялося під водою — ставало непридатним для життя. Зараз вода зійшла, але ліквідація тих наслідків, що вона завдала, потребують тривалої роботи.

 

 

 

 

 

 

Волонтери Українського Червоного Хреста щоденно допомагають мешканцям підтоплених осель. Людей підтримують гуманітарною допомогою, наприклад, продуктовими наборами, засобами гігієни, питною водою тощо. Також вони долучаються до робіт з очищення кімнат та викачки води з приміщень.

 

 

 

 

 

Засоби для дезінфекції води видають фахівці центрів контролю та профілактики хворіб. Починаючи з 6 червня, на затоплених в результаті підриву Каховської ГЕС територіях видано 167 014 таблеток для знезараження питної води для населення, підприємств водопостачання та об’єктів критичної інфраструктури. Таблетки, призначені для знезараження питної води, знищують хвороботворні мікроорганізми, які можуть викликати гострі кишкові інфекції.

 

Щодня спеціалісти ЦКПХ проводять роз’яснювальну роботу з мешканцями щодо профілактики інфекційних захворювань та отруєнь. Інфекційні хаби, які були розгорнуті на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині, забезпечені тестами (швидкими та ПЛР) для діагностики та спеціальними наборами для лікування у разі випадків холери. Усіх пацієнтів з підозрою на гострі кишкові інфекції додатково перевіряють на холеру. 

 

 

 

 

 

 

«Холери, вірусного гепатиту А та спалахів гострих інфекційних хворіб на територіях постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС областей не виявлено. Епідемічна ситуація на територіях цих областей наразі прогнозована та керована. Попри це, 35 % проб води, відібраних з поверхневих водойм, не відповідають гігієнічним нормам. Вони несуть ризики виникнення кишкових інфекцій та ротавірусу, тому нагадуємо, що купання в водоймах на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині заборонено», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

 

Через забруднення води поверхневих водойм в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях під суворою забороною також вилов риби. Вона може містити збудники інфекційних хворіб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.

 

 

 

 

 

Загалом, починаючи з 6 червня, з поверхневих водойм відібрано 1 744 проби для дослідження на санітарно-хімічні, мікробіологічні, токсикологічні показники та на наявність холероподібного вібріона, з них не відповідають гігієнічним вимогам 602 проби. Серед небезпечних «знахідок» — сальмонели, яйця та личинки гельмінтів, кишкова паличка, ротавірус. Також виявляють холероподібний вібріон. 

 

Нагадаємо, холероподібні вібріони не є збудниками холери, проте можуть викликати випадки харчових токсикоінфекцій, легкої або середньої форми важкості. Холероподібні вібріони поширені у відкритих водоймах, які є  для них природним середовищем існування. Факторами  передачі  інфекції  можуть бути вода відкритих водойм, риба, креветки, молюски.

 

Пресцентр МОЗ України

 

За джерелом:

http://doz.zoda.gov.ua/news-deialnist/3602-167-tisyach-tabletok-dlya-znezarazhennya-pitnoji-vodi-vidano-v-oblastyakh-postrazhdalikh-vnaslidok-teraktu-na-kakhovskij-ges

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 127 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 19:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024