Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 25 » Всесвітній день запобігання утопленням (World Drowning Prevention Day)
20:13
Всесвітній день запобігання утопленням (World Drowning Prevention Day)

 

БЕЗПЕКА НА ВОДІ – ВАЖЛИВА СПРАВА

 

 

 

 

 

 

Нині, 25 липня, - Всесвітній день запобігання утопленням

 

Цей День був заснований резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй про “Глобальне попередження утоплення” у квітні 2021 року. Цей день має на меті підвищити обізнаність про катастрофічні та довгострокові наслідки утоплення як для сімей, так і для суспільства, а також поінформувати нас про життєво важливі способи запобігання цьому явищу.

Більшість смертельних утоплень трапляються на самоті або в ситуаціях, коли інші або не знають про ситуацію жертви, або не можуть допомогти.

За останнє десятиліття утоплення спричинило понад 2,5 мільйона смертей. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щороку тоне 236 000 людей, що робить його однією з 10 основних причин смерті дітей та молоді у віці від одного до 24 років. Понад 90% цих смертей трапляються в країнах з низьким і середнім рівнем доходу, причому найбільше страждають діти у віці від одного до чотирьох років.

Утоплення трапляються в різних джерелах води, включаючи колодязі, домашні резервуари для зберігання води, річки та озера. Дослідження показали, що діти та підлітки з сільської місцевості більш схильні до утоплення, ніж діти та підлітки з міста. Людські, соціальні та економічні втрати від цих втрат є надзвичайно високими, і їх цілком можна запобігти.

Відзначаючи Всесвітній день запобігання утопленням, в першу чергу, зосереджуються на підвищенні обізнаності про утоплення як проблему громадського здоров’я, нагадуючи людям про ризики утоплення і про правила, що запобігають утопленню.

 

 ПРОФІЛАКТИЧНІ  ЗАХОДИ:

 

  1. забезпечення безпечних місць для дітей дошкільного віку далеко від джерел води з кваліфікованим доглядом за дітьми
  2. навчання плаванню і безпеці на воді
  3. навчання перехожих безпечному порятунку
  4. встановлення бар’єрів, що контролюють доступ до води
  5. навчання навичкам безпечного порятунку і реанімації потопаючих
  6. встановлення і забезпечення дотримання правил безпечного катання на човнах, суднах і поромах.

 

У 2023 році 76-та сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я прийняла першу в історії резолюцію щодо запобігання утопленням. Резолюція приймає пропозицію Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй до ВООЗ координувати дії в рамках системи ООН щодо запобігання утопленням і сприяти проведенню Всесвітнього дня запобігання утопленням 25 липня кожного року.

Всесвітній день запобігання утопленням є важливою ініціативою, яка привертає увагу до глобальної кризи утоплення та пропагує рішення, що рятують життя. Він слугує нагадуванням про важливість безпеки на воді та необхідність глобальної співпраці у запобіганні утопленням. Підвищуючи обізнаність та впроваджуючи ефективні заходи, ми можемо значно знизити ризик утоплення та врятувати незліченну кількість життів.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-zapobihannia-utoplenniam/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 129 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 10:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024