Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 31 » Епоха смартфонів завершується – що буде після неї
15:37
Епоха смартфонів завершується – що буде після неї

ВІРТУАЛЬНИЙ СВІТ – НАСТУПАЄ

 

 

 

 

 

Смартфони перестають бути основним двигуном змін. Хоча щорічні презентації великих компаній

ще привертають увагу людей, смартфони дуже скоро можуть поступитися штучному інтелекту.

 

 

За одним показником штучний інтелект уже випередив смартфони. Провідний світовий виробник чіпів, Taiwan Semiconductor Manufacturing, минулого кварталу отримав 44% свого доходу від високопродуктивних обчислень. Цей сегмент, що забезпечує сервери штучного інтелекту і процесори центрів обробки даних, обігнав смартфони на 11%. Це вперше, коли перевага досягла двозначного відсотка. І це значна віха для компанії, яка останні півтора десятка років зростала за рахунок попиту на чіпи для телефонів.

На ринку смартфонів розвиток значно сповільнився. Лише Apple і Samsung отримують великі прибутки в бізнесі, продажі якого залежать від впізнаваності бренду, звичок клієнтів і циклів оновлення. Останні були порушені через стреси в глобальній економіці – пандемію та наслідки російського вторгнення в Україну.

 

 

 

 

Штучний інтелект має всі передумови нової технологічної революції. Він каталізує “вибух” багатомільярдних компаній, що дають змогу спілкуватися, розважатися та працювати по-новому.

Приміром, нинішні засмічені рекламою, спамом і мовою ненависті соцмережі потребують неупередженого модератора замість людей або неналаштованих алгоритмів. І ним може бути ШІ. З’являться додатки та програми з використанням штучного інтелекту. Щоб виграти перегони, компаніям доведеться перетворити свої технології на платформу, схожу на Apple Store та екосистему Apple.

Свого часу смартфони зробили багато для ринку праці, створивши нові професії – маркетинг соцмереж, зокрема. ШІ вже створює нові завдання. Приміром, для дизайнерів, які можуть використовувати “творчість” нейромереж для вдосконалення власних робіт. Або для служб підтримки, яким АІ допоможе швидше і точніше знаходити правильні відповіді для клієнтів. А “творчість” може коли-небудь втратити лапки, навчившись створювати фільми та твори, гідні людського ока.

 

 

 

 

 

Але, яким би швидким не було зростання штучного інтелекту, йому все одно потрібен час, щоб досягти зрілості. І це станеться завдяки співпраці нових технологій із винайденими раніше.

 

За джерелом:

https://itechua.com/news/226349

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 120 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 10:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024