Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Липень » 31 » Міжнародний день вшанування рятувальників - International Lifeguard Appreciation Day
21:41
Міжнародний день вшанування рятувальників - International Lifeguard Appreciation Day

 

НА ВАРТІ БЕЗПЕКИ - НА ВОДІ

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день рятувальника, що відзначається 31 липня, – це день,  

вшанування професіоналів, котрі на варті безпеки відвідувачів пляжів.

 

Рятувальники – це герої за лаштунками, які присвячують свій час і життя створенню безпечного середовища для плавців. Вони проводять інструктажі, постійно стежать за гостями, щоб запобігти травмам, і рятують їх від небезпечних для життя нещасних випадків. За оцінками, близько 10 000 людей щорічно рятуються від утоплення рятувальниками, що свідчить про їхні героїчні зусилля.

 

ІСТОРІЯ РЯТУВАЛЬНОЇ СПРАВИ ТА ЦЬОГО ДНЯ

 

Історія рятувальної справи налічує багато століть, але лише в 19 столітті вона стала організованою професією зі стандартним навчанням і протоколами безпеки. Коли плавання стало популярним в США 19-го століття, масово з’явилися рекреаційні об’єкти. Однак збільшення кількості таких закладів також призвело до зростання кількості випадків утоплення: за повідомленнями, щороку тонуло близько 9 000 людей.

Зусилля, спрямовані на зменшення кількості потопельників, призвели до встановлення рятувальних кругів у басейнах, але користувачі або не могли вхопитися за них, або не бачили їх достатньо швидко. Деякі громади залучали поліцейських до рятувальних команд на водних об’єктах, але цей захід призвів до зменшення кількості правоохоронців, присутніх там, де це було необхідно.

Згодом місцеві органи влади вирішили найняти фахівців, навчених рятувати людей на воді.

Слово “рятувальник” з часом стало асоціюватися з цими людьми, і в 1912 році Християнська асоціація молодих чоловіків (Y.M.C.A.) організувала рятувальну службу, щоб запобігти випадкам утоплення. Через два роки, у 1914 році, був заснований Добровольчий рятувальний корпус Американського Червоного Хреста, який навчав плавців рятуванню життя та серцево-легеневій реанімації (C.P.R.). Підготовлені плавці були направлені до своїх місцевих громад, щоб служити рятувальниками.

Вперше Міжнародний день вдячності рятувальників відзначався у 2020 році. Ellis & Associates, організація, яка займається безпекою на воді та управлінням ризиками, заснувала цей день 31 липня 2020 року, щоб підвищити вдячність та обізнаність про невпинні зусилля рятувальників, які роблять басейни безпечними для їхніх користувачів.

Рятувальники – це більше, ніж просто люди, які сидять на високому стільчику на пляжі або в басейні. Це сертифіковані рятувальники, які постійно тренуються, щоб підтримувати свої навички порятунку, забезпечувати першокласне обслуговування гостей і безпеку об’єкта, підтримувати чистоту води в басейні і належну санітарну обробку, а також пильно стежити за відвідувачами. Вони пройшли навчання та отримали сертифікати з серцево-легеневої реанімації, подачі кисню, використання АЗД (автоматичний зовнішній дефібрилятор) та надання першої медичної допомоги. Їхні навички перевіряються як у воді, так і на суші. Вони несуть величезну відповідальність і ризикують власним здоров’ям і безпекою, наражаючи себе на небезпеку передачі хворіб і потенційних травм.

Рятувальники також суворо стежать за дотриманням правил, покликаних захистити плавців. Вони виявляють співчуття і турботу, допомагаючи сім’ям вдягати рятувальні жилети, відповідаючи на запитання і дотримуючись суворого санітарного протоколу. Вони – герої пляжу, басейну, озера та аквапарку.

Міжнародний день рятувальника – це чудова нагода висловити вдячність і подяку рятувальникам, які завжди готові простягнути руку допомоги.

Найкращий спосіб висловити свою вдячність рятувальнику – це дотримуватися правил закладу, наглядати за дітьми або тими, хто погано плаває, а також охоче виконувати інструкції рятувальника.

Міжнародний день вдячності рятувальників – це день визнання безцінних послуг, які надають рятувальники суспільству. Ці професіонали відіграють невід’ємну роль у підтримці здоров’я та фізичної форми, забезпеченні душевного спокою плавців та їхніх сімей, а також у порятунку людських життів.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-vshanuvannia-riatuvalnykiv/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 115 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 16:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024