Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 6 » Про нас пишуть: Мобільні бригади Українського Червоного Хреста щодня приймають понад 1 500 пацієнтів (ВІДЕО)
11:47
Про нас пишуть: Мобільні бригади Українського Червоного Хреста щодня приймають понад 1 500 пацієнтів (ВІДЕО)

 

ОБСЛУГОВУЮТЬ – ВІДДАЛЕНІ  НАСЕЛЕНІ  ПУНКТИ

 

 

 

 

 

 

 

Більш ніж 1,5 тисячі пацієнтів щодня обслуговуються

мобільними медичними бригади Українського Червоного Хреста.

 

Про це під час брифінгу  у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив керівник департаменту охорони здоров'я ТЧХУ Олександр Бабенко.

 

“Більш ніж 1,5 тисячі пацієнтів мають доступ до лікарів у пунктах прийому мобільних медичних бригад Українського Червоного Хреста щодня”, - сказав Бабенко.

Він зазначив, що на сьогодні завдяки підтримці товариств Червоного Хреста із багатьох країн світу 118 мобільних медбригад працюють у 22 областях України.

 

 

 

 

 

 

За словами Бабенка, ідея створення мобільних медичних бригад вперше була реалізована у 2015 році за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров'я. “Відтоді мобільні бригади були значно допрацьовані і наразі є помічником сімейних лікарів у віддалених і постраждалих від війни населених пунктах України, де жителі місцевих громад найбільше відчувають на собі війну і потребу в медичній допомозі”, - сказав він

Представник ТЧХУ зазначив, що функція мобільних медичних бригад - це робота у первинній ланці медицини.

 

 

 

 

 

 

“Ми працюємо по тих проєктах, які нам пропонують наші зарубіжні колеги. Організації Червоного Хреста в інших країнах фінансують та утримують різну кількість мобільних медичних бригад. Наша справа розробити програму, щоб вона працювала на первинній ланці”, - підкреслив президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук.

За його словами, тут є свої складнощі, бо кожна країна має своє бачення первинної ланки, а Український Червоний Хрест мусить адаптувати його до наших умов, тим більше умов війни.

Товариство Червоного Хреста в Україні працює разом із центрами первинної медичної допомоги, забезпечує мобільність, технічну оснащеність і швидке реагування на потреби в первинній медичний допомозі.

Бабенко додав, що Товариство Червоного Хреста України зі свого боку намагається не тільки підсилювати потужність і логістичне забезпечення первинної медицини, але й сприяти застосуванню сучасних технологій. Наприклад, технологій телемедичних діагностичних обстежень.

Зокрема, він поінформував, що на Полтавщині у пілотному форматі мобільні бригади мають на борту портативні електрокардіографи із передачею цифрових протоколів. Завдяки цьому лікар мобільної бригади має можливість у разі необхідності не тільки виконати електрокардіографічну діагностику, але й провести онлайн-консультацію в реальному часі із фаховим кардіологом, який розшифровує кардіограму, надасть діагностичний висновок і рекомендації пацієнту.

 

 

 

 

 

 

Координатор напряму мобільних медичних бригад ТЧХУ Станіслав Бородін пояснив, що мобільна бригада - це транспортний засіб типу “швидка допомога”, а у деяких випадках звичайний кросовер. На борту машини перебуває водій, сімейний лікар та дві медсестри. Але є видозмінені мобільні бригади, де замість другої медичної сестри бригада укомплектована вузьким спеціалістом, наприклад педіатром чи психологом.

За його словами, специфіка роботи мобільних бригад полягає в тому, що вони виїжджають у віддалені населені пункти, де у людей обмежений або взагалі відсутній доступ до первинної медицини, до закладів охорони здоров'я або до аптек.

 

Із собою бригади привозять мінімум діагностичного обладнання. Вони можуть перевірити кров на рівень цукру, виміряти сатурацію, температуру, артеріальний тиск та надати пацієнту певний набір ліків на три-п'ять днів для того, щоб справитись із кризою, з якою звернулася людина.

Якщо під час прийому сімейний лікар виявляє, що пацієнт перебуває у стані, що викликає занепокоєння, або дуже серйозному, то в такому випадку лікар перенаправляє пацієнта, зокрема, до профільного спеціаліста.

Інколи мобільні бригади долучаються до евакуації та транспортування людей.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста в Україні надали понад 360 тисяч консультацій населенню.

 

 

 

 

 

 

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3743595-mobilni-brigadi-cervonogo-hresta-ukraini-sodna-prijmaut-ponad-1-500-pacientiv.html

 

Фото – Кирило Чуботін

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 137 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 12:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024