Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 7 » Cпортивна та оздоровча фізична культура в Європі в наші дні
08:33
Cпортивна та оздоровча фізична культура в Європі в наші дні

 

ФІЗКУЛЬТУРА І СПОРТ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

В яких країнах спортивна й оздоровча фізична культура найбільша, а в яких найменша?

 

 

Мабуть, всі знають, що регулярна фізична активність у вигляді фізичних вправ або спорту має важливе значення для поліпшення фізичного та психічного здоров'я. Серед інших переваг це підтримує когнітивне функціонування та благополуччя.

Однак поширеність недостатньої фізичної активності залишається високою в Європі. Майже половина жителів ЄС (45%) повідомляють, що ніколи не займаються фізичними вправами і не займаються спортом.

Спільна доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) свідчить: збільшення фізичної активності може запобігти тисячам передчасних смертей в ЄС і заощадити мільярди євро витрат на охорону здоров'я щорічно.

Тож які країни є найбільш і найменш фізично активними в Європі?

Комплексне дослідження Євробарометра щодо участі у спорті та фізичної активності в країнах-членах ЄС та спільний звіт ВООЗ та ОЕСР під назвою «Крок угору! Вирішення тягаря недостатньої фізичної активності в Європі» дає відповідь на це питання.

У 2016 році більш ніж кожен третій (35,4%) дорослий у 27 державах-членах ЄС був недостатньо активним, згідно з даними ВООЗ. Цей показник варіювався від 19% у Фінляндії до 46% у Португалії.

Недостатня фізична активність була особливо поширена в деяких країнах Південної Європи і рідше в скандинавських країнах. Найнижчий показник склав 18% в Росії.

Опитування Євробарометра, проведене у квітні-травні 2022 року, надає дуже свіжі дані про спорт та фізичну активність в ЄС.

Коли жителів ЄС запитали, як часто вони займаються спортом або займаються спортом, майже половина (45%) відповіли, що ніколи цього не робили. Майже кожен п'ятий (17%) заявив, що рідко займається фізичними вправами або спортом.

Близько третини респондентів (32%) робили це з певною регулярністю, тоді як лише 6% робили це регулярно.

Фізичні вправи означають будь-яку форму фізичної активності, яку люди роблять у спортивному контексті або пов'язаній зі спортом обстановці, наприклад, плаванні, тренуванні в спортивному центрі чи спортивному клубі або біг у парку.

Португалія має найвищий показник тих, хто «ніколи» не займається фізичними вправами або спортом – 75%.

Скандинавські країни мають найнижчі значення - всього 8% у Фінляндії, за ними йдуть Швеція (12%) і Данія (20%). Цей показник становить 32% у Німеччині та 45% у Франції.

 

За джерелом:

https://www.msn.com/en-xl/news/other/exercise-in-europe-which-countries-do-the-most-and-least-physical-activity/ar-AA17C1OS?ocid=msedgntp&cvid=447c8fdb12894c51911c687dedc45969&ei=9

 

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 131 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 09:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024