Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 9 » Міжнародний день коворкінгу
19:05
Міжнародний день коворкінгу

 

КОВОРКІНГ – ЗНАХІДКА  СТОЛІТТЯ

 

 

 

 

 

 

 

Нині, 9 серпня, - Міжнародний день коворкінгу (International Coworking Daу).

 

 

Ково́ркінг (англ. Co-working — спільно працювати) у широкому сенсі — модель організації роботи людей, найчастіше фрилансерів, з різним типом зайнятості у єдиному робочому просторі; у вузькому — колективний офіс.

Коворкінги характеризує гнучка організація робочого простору і прагнення до формування спільноти резидентів та внутрішньої культури. Учасники залишаються незалежними та вільними, мають можливість спілкуватися, обмінюватися ідеями та допомагати один одному, на відміну від роботи вдома.

Ідея коворкінгу охоплює телеворкінгфриланс, деякі принципи аутсорсингу.

Основна суть моделі — помісячна оренда і територіальне об'єднання та організація спільноти для ефективнішої роботи учасників.

В багатьох країнах щорічно, починаючи з 2010 року, 9 серпня відзначають Міжнародний день коворкінгу (International Coworking Day).

Історія створення свята наступна. 9 серпня 2005 року програміст Бред Нойберг (хлопець, який почав коворкінг) відкриває перший в історії офіційний простір для коворкінгу, San Francisco Coworking Space, в феміністській громадській організації Spiral Muse в Сан-Франциско. Простір був призначений для збереження свободи незалежної роботи, в той же час забезпечуючи структуру і спільність роботи з іншими.

Нойберг повинен платити 300 доларів (230 фунтів стерлінгів) в місяць, щоб використовувати приміщення два дні на тиждень.

Створене ним приміщення для проведення спеціальних робочих заходів перший час було порожнє, так як ніхто раніше не чув про «коворкінг-простір». Після додаткових контактів з Нойбергом з'являється спортсмен і розробник стартапів на ім'я Рей Бакстер, який стає першим учасником Space і, в свою чергу, першим офіційним співробітником в світі.

 Через п'ять років після того, як Нойберг відкрив перший офіційний простір для коворкінгу в Сан-Франциско, 9 серпня святкується перший День коворкінгу.

Тепер Міжнародний день коворкінгу щорічно відзначається в коворкінг-просторах по всьому світу саме 9 серпня. Сьогодні коворкінг робочого місця можна знайти в багатьох великих містах по всьому світу, і все більше вони відкриваються на постійно.

Коворкінгом в широкому сенсі називають підхід до організації праці людей з різною зайнятістю в загальному просторі; у вузькому сенсі - це подібний простір, колективний офіс. Коворкінг характеризує гнучку організацію робочого простору і прагнення до формування спільнот резидентів і внутрішньої культури.

Популярні коворкінги - це зручний робочий простір, де все продумано до дрібниць. Багато коворкінгів працюють цілодобово. Існують зали для заходів та переговорні кімнати, кухні і спеціальні куточки для бесід. В наявності завжди чай, кава і снеки. Зручно, що орендувати робоче місце в коворкінгу можна погодинно і подобово.

Перші коворкінги відкривалися як некомерційні ініціативи, а згодом у просторів для спільної роботи сформувалася стійка бізнес-модель. Згідно з деякими статистичними даними, більшість коворкінгів починають приносити прибуток через два роки існування.

Плюси роботи в коворкінгу - це новий спосіб роботи і обміну. Коворкінг-простори розроблено, щоб забезпечити продуктивне і спільне середовище для їх динамічних жителів, і створено без корпоративних обмежень на те, що сприймається як «офісне» середовище, що пропонує гнучке членство для задоволення більшості потреб.

На сьогоднішній день все більше людей вважають за краще працювати в коворкінгу не тільки через особливу ​​атмосферу, а й можливості спілкування з однодумцями, адже, по суті, це щось середнє між строгим офісом і роботою з дому.

Вітаємо сьогодні зі святом всіх прихильників коворкінгу і бажаємо успіхів в улюбленій роботі!

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/august/09/international-coworking-day

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 107 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 18:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024