Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 9 » Найкращих цивільних та військових медиків нагородили «Медичним Оскаром»
21:28
Найкращих цивільних та військових медиків нагородили «Медичним Оскаром»

 

ОРДЕН  СВЯТОГО  ПАНТЕЛЕЙМОНА – НАЙКРАЩИМ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 9 серпня, у Києві відбулася церемонія нагородження найкращих цивільних та військових медиків

України «Медичним Оскаром» - відзнаками за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

та «Медаль Святого Пантелеймона».

 

 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочистий захід традиційно розпочався молебнем у Софії Київській.

Молебень провів предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Він благословив українських медиків, серед них були й військові, які рятують життя наших захисників у госпіталях та на передовій. Після молебна їм вручили від Православної церкви України освячені натільні хрести та молитовники.

 

 

 

 

 

Під час пресконференції Голова Поважної ради Громадської ініціативи «Орден святого Пантелеймона» Василь Князевич наголосив, що Поважна рада цього року вперше окремо нагороджує цивільних та військових медиків.

 

 

 

 

 

«Цього року нагороджуємо у номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором” цивільних медиків, а також і військових медиків. У нагороді закладено принцип єдності ЗСУ та цивільних громадян які працюють на перемогу. Ми визначаємо моральних авторитетів, на які має орієнтуватися наше суспільство. Також щороку Поважна рада своїм рішенням обирає кандидатуру для нагородження Орденом святого Пантелеймона. Цього року - це академік Василь Лазоришинець (директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова – ред.)», - сказав Князевич.

 

 

 

 

За його словами, Поважна рада затвердила рішення про створення закордонних рад Ордену святого Пантелеймона у 20 країнах світу.

«Ми звернулися до уряду, Президента, до української спільноти підтримати нашу ініціативу - почати подячний рік від України усім країнам та народам, які нам сьогодні допомагають. Ми відкрили нову номінацію «За допомогу українському народу у цій війні». Будемо нагороджувати юридичних та фізичних осіб, які допомагають Україні», - зазначив Князевич.

Своєю чергою президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк підкреслив, що Орден святого Пантелеймона є найвищою нагородою у медицині.

«Заслужити його - велика честь. Ми називаємо його «Медичним Оскаром». Радий багато років працювати у Поважній раді та голосувати за найкращих. Впевнений, ми жодного разу не помилилися. Це дає величезний стимул нашим медикам. Сьогодні у пріоритеті - військові медики. Вони у найгарячіших, найнебезпечніших місцях рятують життя наших захисників», - казав Цимбалюк.

В офіційній частині заходу взяли участь, зокрема, представники медичної служби ЗСУ, МОЗ, Національної академії медичних наук.

Нагороди отримали 47 цивільних та військових медичних працівників з усіх регіонів України.

 

Докладніше див. за посиланням:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3746415-najkrasih-civilnih-ta-vijskovih-medikiv-nagorodili-medicnim-oskarom.html

 

Фото – Укрінформ

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 107 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 21:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024