Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 9 » Двох львівських медиків нагородили «Орденом Святого Пантелеймона»
21:53
Двох львівських медиків нагородили «Орденом Святого Пантелеймона»

 

ВИСОКІ  НАГОРОДИ - ЛЬВІВСЬКИМ  МЕДИКАМ

 

 

 

 

 

 

 

Таку високу нагороду вручають медичним працівникам за особливі досягнення та служіння людям.

 

 

На знімку: Олег Дуда (у центрі) і володарі "Ордена Святого Пантелеймона - Андрій Гоцуленко (зліва)

і Дмитро Бешлей.

 

Сьогоднгі, 9 серпня, у День Святого Пантелеймона у Києві відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медичних працівників України та нагородження їх орденами та медалями Святого Пантелеймона за професіоналізм та милосердя. Цього року цю відзнаку отримало два переможці з Львівщини.

Нагорода «Орден Святого Пантелеймона» заснована міністерством охорони здоров'я у 2009 році і з 2017 року є найвищою громадською нагородою для медиків за професіоналізм і милосердя в Україні. Її ще називають «Оскаром» у медицині.

Щороку у день Святого Пантелеймона відзнаку за особливі досягнення та служіння людям вручають найкращим медикам України. Цього року Львівщина має аж двох переможців, яких нагороджено «Орденом Святого Пантелеймона» – кардіохірург Дмитро Бешлей і хірург Андрій Гоцуленко.

«Цьогоріч Львівщина пишається одразу двома переможцями, які отримали відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден Святого Пантелеймона" за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу і незалежність України у війні з російським агресором», – сказано у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

На знімку (зліва направо): Андрій Гоцуленко, владика Епіфіаній, Олег Дуда і Дмитро Бешлей.

 

Довідково:

 

Дмитро Бешлей – єдиний в Україні лікар, який став кавалером медалі та «Ордену Святого Пантелеймона». У 2018 році він отримав медаль і цього року – орден. До 22 лютого 2023 року Дмитро Бешлей працював кардіохірургом у Львівській обласній клінічній лікарні. Він перший в Україні виконав протезування аортального клапана з міні - стернотомного доступу. Перший на західних теренах України провів транскатетерну імплантацію аортального клапана (TAVI), є ініціатор створення Україно-Польського центру серця «Львів» для розширення доступу українців до високоякісної медицини. Після повномасштабного вторгнення він працює у мобільному шпиталі на Донеччині.

Андрій Гоцуленко, заслужений лікар України, керівник Центру хірургії Першого ТМО м. Львова. Основним досягненням 2022 року для нього стала перша самостійна трансплантація печінки у Львові від посмертного донора. Станом на сьогодні вже виконано понад 20 трансплантацій печінки. За 2022 рік виконав понад 500 операційних втручань, більшість з яких – реконструктивні операції на органах шлунково-кишкового тракту постраждалим від війни військовим та цивільним.

Почесну подяку від поважної ради «Ордену Святого Пантелеймона» отримав і голова регіональної ради Львівської області, заступник директора Львівського регіонального онкоцентру Олег Дуда.

 

За джерелом:

https://zaxid.net/dvoh_lvivskih_medikiv_nagorodili_ordenom_svyatogo_panteleymona_n1568862

 

Фото – учасників урочистої церемонії

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 100 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024