Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 15 » Збаразьку районну організацію Українського Червоного Хреста - знають у Німеччині і підтримують її матеріально ось уже 23 роки
21:36
Збаразьку районну організацію Українського Червоного Хреста - знають у Німеччині і підтримують її матеріально ось уже 23 роки

 

ВИТЯГ ІЗ  ГАЗЕТИ  МІСТА ГУНДЕЛЬФІНГЕНА

 

 

 

 

 

 

«Незважаючи на війну, контакти з Україною – тісніші».

 

 

 

 

 

 

 

 

Зазвичай, делегація міської організації Німецького Червоного Хреста  міста Гундельфінгена відправляється у м. Збараж навесні, аби на місці побачити роботу своїх партнерів. І це тому, що з кінця 2010 р. гундельфінгенці підтримують своїх партнерів Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста України, розташованій у місті, в якому проживає 13 тисяч жителів, і яке знаходиться у 180 км на схід від Львова.

За роки співпраці, наприклад, у медико-соціальному центрі Збаразької РО ТЧХУ було відремонтовано та закуплено за фінансової допомоги з Німеччини,  обладнання стоматологічного кабінету, облаштовано кабінет масажу. Там є також перукарня, яку також відремонтували за кошти німецьких партнерів. Нині тут люди у потребі можуть безкоштовно підстригтися.

Нещодавно Червоний Хрест у м. Збаражі отримав двокімнатну квартиру, яка звільнилася в центрі міста. Брігітте Брейзахер, котра очолює міжнародну діяльність в місцевій організації Гундельфінгена, знає, що в цьому приміщенні планується облаштувати пральню та швейну майстерню.

«Багато людей там не мають власної пральної машини, — каже вона.

Голова Збаразької районної організації ТЧХУ Марія Милян власними силами знайшла кошти та залучила місцевих майстрів для розширення склепінчастого підвалу, де влаштувала музей Червоного Хреста. Тепер тут відбуваються зустрічі людей похилого віку, догляд за дітьми та урочисті церемонії.

«Медико-соціальний центр тепер став головним», — каже п. Брейзакер.

Окрім соціальної допомоги населенню, тут проводяться курси Першої допомоги, що набуває особливого значення у воєнний час. Але психосоціальна підтримка та заходи для зняття стресу для дітей та дорослих, також стають все більш важливими.

У Збаразькій РО ТЧХУ є банк одягу, а також виїзний банк одягу на вулиці, де розташовуються вішаки з одягом, і люди у потребі можуть собі вибрати необхідний одяг.

 

 

 

 

 

 

«Неймовірно розвинулася волонтерська робота», – каже Мануель Гізам, який завжди бере участь у поїздках Німецького Червоного Хресста в Україну.

У Збаражі багато внутрішньо переміщених осіб. Червоний Хрест , приймаючи їх під свою опіку, стикається з великими труднощами, тож співпраця з  місцевою громадою стала більш професійною, повідомляють Брейзакер і Гізам.

Співпраця з міською владою та налагодження зв’язків з іншими організаціями працює настільки добре, що Марію Милян особисто відзначив за її роботу Президент Українського Червоного Хреста Микола Поліщук, а Збараж вважають взірцевим проектом.

Міська організація товариства Німецького Червоного Хреста Гундельфінгена також підтримує роботу партнерської організації, оплачуючи зарплату соціальним працівницям. Коли в 2016 році українська держава припинила фінансування близько 3000 медичних сестер по всій країні, Червоний Хрест Гундельфінгена взяв на себе витрати на зарплату двох медичних сестер, які працювали в РО ТЧХУ у м. Збаражі у 2017 році.

З часів пандемії COVID-19 місцева організація Гундельфінгена також брала участь у витратах на електроенергію для медико-соціального центру та, як і раніше, організовує і нині транспортування гуманітарної допомоги - завжди в тісній співпраці з владою і червонохрестівцями Збаража з урахуванням місцевих потреб.

Червонохрестівці Гундельфінгена впродовж багатьох років фінансують продуктові набори для людей у потребі. Волонтери роздають їх переважно людям похилого віку та малозабезпеченим сім’ям. До них відносяться сім’ї, де батьки/годувальники повертаються з фронту інвалідами війни і вже не можуть заробити на прожиття.

 

 

 

 

 

 

Наразі фінансується 100 продуктових наборів вартістю десять тисяч євро на місяць – проте через інфляцію їх зараз менше, ніж кілька років тому. За словами Мануеля Гізама, планується збільшити кількість до 200 наборів, щоб певною мірою задовольнити потребу знедолених.

Німецький Червоний Хрест Гундельфінгена був би дуже радий пожертвам мешканців міста навіть у тому випадку, якби хтось взяв на себе спонсорську допомогу для закупівлі одного чи кількох продуктових наборів для потребуючих в Україні.

 

За джерелом:

Збаразька районна організація Товариства Червоного Хреста України

 

Фото – Німецький Червоний Хрест м. Гундельфінгена /Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 115 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 18:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024