Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Серпень » 30 » Нині, 30 серпня, у Львові відзначили Міжнародний день жертв насильницьких зникнень
21:45
Нині, 30 серпня, у Львові відзначили Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

 

ФЛЕШМОБ - ДО  СУМНОЇ  ДАТИ

 

 

 

 

 

 

30 серпня у Львові відзначили Міжнародний день жертв насильницьких зникнень за участі

волонтерів і працівників Львівської обласної організації Українського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди цього сумного Дня у Гарнізонному храмі св. Верховних апостолів Петра і Павла відбувся молебень.

 

 

 

 

 

Участь у ньому взяли численні парафіяни храму, представники влади, волонтери та працівники 

Червоного Хреста і громадськості Львова, а також військовослужбовці.

 

 

 

 

 

 

Окрім того, нині Львівська ОО ТЧХУ провела з нагоди знаменної дати флешмоб у скверику  біля пам'ятника Великому Каменяреві.

 

 

 

 

 

 

У ході флешмобу волонтери і працівники Львівської ОО ТЧХУ організували інформаційний намет, в якому нагадували мешканцям і гостям міста про право членів родин зниклих безвісти знати про долю близьких, що є одним з головних положень міжнародного гуманітарного права, яке діє незалежно від того, коли та за яких обставин людина зникла безвісти: під час війни, стихійного лиха чи під час міграції.

 

З початку війни, 24 лютого 2022 року, понад 40 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти, згідно з поданими офіційними заявами в Службу розшуку ТЧХУ. І ця ситуація, на жаль, погіршується.

 

Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України, як частина Глобальної мережі з відновлення родинних зв’язків Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, наразі зосереджує свої зусилля на зборі інформації про втрачені звʼязки та зниклих безвісти. На окупованих територіях, і тих регіонах, де йдуть бої, розшук зниклих безвісти поки що є неможливим, тому що вороги України ігнорують Женевські конвенції і не дають дозволу на такі дії.  

 

 

 

 

Першочергово звертають увагу у Службі розшуку ТЧХУ на осіб, котрі перебувають під захистом, згідно з Женевськими конвенціями, щоб підтримати органи влади України (включно з Національним інформаційним бюро України) у прагненні виконувати свої обов'язки відповідно до МГП щодо розшуку осіб та зниклих безвісти.

 

 

Вся інформація про зниклих безвісти збирається та передається до Центрального розшукового агентства, як надійного сховища інформації.

 

Службою розшуку Червоного Хреста України на даний час обробляється щоденно близько 4 тисяч заяв родичів про безслідно зниклих на фронті, у прифронтовій зоні і т.д.

 

 

 

 

 

 

Значна частина цих справ завдячує своїм походженням розшуковій роботі Львівської ОО ТЧХУ, яку очолює багато років поспіль Ніна Добренька. Сьогодні зі словами подяки до неї прийшла ситуативна волонтерка Личаківської РО ТЧХУ м. Львова Ольга і подякувала за сприяння у розшуку її зниклого чоловіка Дмитра, що пропав на фронті під Бахмутом, а також за матеріальну допомогу від МКЧХ та гуманітарну допомогу, видану їй Червоним Хрестом Львівщини.

 

 

 

 

 

 

«Наш захід пройшов успішно. Підходили люди, котрі знайшли прихисток у Львові, розповідали свої історії і плакали, коли згадували про родичів, що зникли безвісти. Волонтери надавали їм психологічну допомогу, заспокоювали і підтримували на силі духу тимчасово переміщених осіб», - повідомила Надія Масюк, активна учасниця флешмобу.

 

 

 

 

 

 

Позитивну оцінку проведеній акції висловив заступник голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Тарас Курилець, котрий з волонтерами розгорнув намет Червоного Хреста і допомагав у проведенні флешмобу.

 

 

 

 

 

 

Тож сьогодні, завдяки флешмобу, ознайомлено велику кількість людей з принципами і можливостями Служби розшуку ТЧХУ як у Львові, так і в усій світовій системі Червоного Хреста, яка діє у Глобальній мережі розшуку Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, в цю мережу входить 192 національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та 100 делегацій й місій Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

Червоний Хрест України в світовій Мережі представлений своєю Службою розшуку.  

 

У разі втрати зв'язку зі своїми рідними кожен може звернутися до Служби розшуку ТЧХУ у зручний для себе час:

телефонна гаряча лінія: 0 800 33 26 56

Е-mail: rfl@redcross.org.ua 

або можете самостійно заповнити онлайн - форму запиту на розшук: 

https://uruprecase.powerappsportals.com/uk-UA/ 

 

Телефони для звернень у Львівську обласну організацію Українського Червоного Хреста з питань розшуку:

(095) 250-12-74,

(032) 255-08-78.

Прийом громадян з питань розшуку проводиться щоденно (крім суботи і неділі) 9:00 -18:00 год за адресою:  м. Львів, вул. Богдана Лепкого, 5/2 - Медико-соціальний центр Львівської обласної організації ТЧХУ.

 

Родини зниклих безвісти, як в Україні, так і в усьому світі, мають право отримати відповідь на своє запитання: куди поділися їхні зниклі родичі?

 

Фото – учасників флешмобу і з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 134 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 12:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024