Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Вересень » 15 » Тиждень навчання мінній небезпеці - у Личаківській районній організації Українського Червоного Хреста м. Львова: День – 3
21:40
Тиждень навчання мінній небезпеці - у Личаківській районній організації Українського Червоного Хреста м. Львова: День – 3

 

ПОЧАТКОВИМ КЛАСАМ - ПРО МІННУ НЕБЕЗПЕКУ

 

 

 

 

 

 

 

Співпраця Личаківської РО ТЧХУ м. Львова та  Ліцею №21 ЛМР є традиційною, бо налічує багато років.

На цей раз червонохрестівців привів у навчальний заклад поклик війни: виникла гостра необхідність

ознайомити дітей з типовими правилами мінної небезпеки.

 

 

 

 

 

 

 

«Дитинство – золота пора. Але, на жаль, не тоді, коли воно припадає на воєнне лихоліття», - констатувала директорка ліцею Валентина Георгіївна Звежинська, запрошуючи червонохрестівську команду на проведення заходу у своєму навчальному закладі.

 

 

 

 

 

 

Виявилося, що під час війни діти 7-10 років уже мають перші поняття про типи мін та вибухові предмети.

 

 

 

 

 

 

 

У цьому переконався координатор програми з мінної небезпеки Львівської ОО ТЧХУ Юрій Бойко, під час заняття з учнями початкових класів Ліцею №21 ЛМР.

 

 

 

 

 

 

 

У діалозі з учнями стало відомо, що вони більш-менш розрізняють протитанкові і протипіхотні міни. Про все це вони дізналися від вчителів та з телепередач від песика Патрона, котрого навчили працівники ДСНС винюхувати міни.

 

 

 

 

 

 

А ось де «зачаєну смерть» ховає ворог, Юрію довелось показувати  дітям на картинках, щоб акцентувати увагу маленьких слухачів на типові місця для мінування.

 

 

 

 

 

 

Не було здивуванням для Юрія і те, що діти не вірять у підступність ворога, який виготовляє нині спеціально для них міни у вигляді різних іграшок: ведмедиків, ляльок, м'ячиків, авторучок, коробок з цукерками, які розкидані просто на дорозі. До цих магнетичних принад, ворожі сапери прикріплюють розтяжки, доторкнувшись до яких, дитина спричиняє вибух міни.

 

 

 

 

 

 

 

Тож щоб не призвести до цього, побачивши на дорозі або в якомусь закутку підозрілий незнайомий предмет, завжди треба слідувати трьом правилам: «Не підходь! Не чіпай! Повідом дорослих або телефонуй 101».

 

 

 

 

 

 

 

Під час заняття маленькі ліцеїсти продемонстрували велике бажання оволодіти навиками і знаннями поводження з мінами і вибухонебезпечними предметами, що не розірвалися під час обстрілів.

 

 

 

 

 

 

Проведення таких занять - спрямоване на підвищення обізнаності різних верств населення про ризики, пов’язані з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами, які проводяться Українським Червоним Хрестом в рамках програми “Безпечніша поведінка та підвищення обізнаності про ризики мін та вибухонебезпечних залишків війни”

 

 

 

 

 

 

«Приємно усвідомлювати, що співпраця Личаківської РО ТЧХУ м. Львова і Ліцею №21 ЛМР – триває і міцнішає з кожним роком. І війна не може цьому стати на заваді», - сказала Галина Дмитрівна Русенко, вчителька фізичної культури, котра разом з іншими педагогами була куратором заходу.

 

 

 

 

 

 

Ми, червонохрестівці, завжди  поруч з освітянами і тими, кому скрутно на життєвих дорогах воєнного лихоліття.

 

Фото – Ірини Апостолюк та Ліцею № 21 ЛМР/Фейсбук

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 125 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 21:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024