Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Вересень » 16 » Названі регіони світу, найбільш схильні до ризику землетрусів
21:46
Названі регіони світу, найбільш схильні до ризику землетрусів

 

АДРЕСИ  ІМОВІРНИХ ЗЕМЛЕТРУСІВ

 

 

 

 

 

 

 

Хоча передбачити землетрус неможливо, є деякі регіони

у світі, які найбільш схильні до ризику стихійних лих.

 

Регіони, розташовані на межі активних тектонічних плит, найбільше схильні до ризику землетрусів. У той час як регіони, що знаходяться далеко від плит, такі як Канада, Сибір, центральна Африка, не є сейсмічно небезпечними. Найбільш сильні землетруси відбуваються у місцях, що знаходяться на стику двох плит, коли одна плита находить на іншу.

Найбільш сейсмічно небезпечним місцем у світі з великою густотою населення є місто Токіо в Японії. Землетрус 2011 року магнітудою 9,1, який утворив цунамі, забрав життя близько 16 тис. осіб. Як і Японія, Індонезія знаходиться на межі трьох тектонічних плит, які спричиняють сильні землетруси понад 8 балів.

Вест-Індія, що є складною і дуже активною тектонічною зоною, також є регіоном з високим сейсмічним ризиком.

Також землетруси відбуваються і в країнах Середземноморського регіону, таких як Туреччина, Греція та південна Італія. Землетрус у 2023 році в Туреччині показав, що густонаселені міста з неякісними будинками, нездатними протистояти підземним поштовхам, дуже вразливі перед розломами плит.

Іншою великою зоною розломів є регіон Сан-Андреас у Каліфорнії, на якому розташовані два великі міста: Сан-Франциско та Лос-Анджелес. На західному узбережжі Північної Америки будь-якої миті може статися “Великий” землетрус, до якого готуються останні роки.

Чилі та Перу також є країнам із високою сейсмічною активністю, де Тихоокеанська плита йде під Південно-Американську. 1960 року в Чилі було зареєстровано найпотужніший землетрус сучасності магнітудою 9,5 балів.

Вчені також попереджають, що в Гімалайському регіоні столиці Непалу в місті Катманду може статися землетрус магнітудою 9 балів.

 

Довідково:

 

В Україні до найбільш вразливих зон, схильних до сильних землетрусів, є Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька області, так як вони прилягають до сейсмічно активної зони Вранча, що знаходиться у сусідній Румунії. Навіть у спокійні періоди часу тут відбуваються землетруси силою у 2-3 бали за шкалою Ріхтера. Не так давно такі мікро-землетруси зафіксовані в околицях Надвірної, Мукачева та інших населених пунктів, розташованих поблизу цієї зони.

 

За джерелом:

https://t4.com.ua/science/nazvani-regiony-svitu-najbilsh-shylni-do-ryzyku-zemletrusiv/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 70 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 12:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024