Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Вересень » 30 » Куди піти на ювійлейному Lviv Book Forum: презентації, зустрічі й розмови
12:29
Куди піти на ювійлейному Lviv Book Forum: презентації, зустрічі й розмови

 

КНИГА – СКАРБНИЦЯ ЗНАНЬ

 

 

 

 

 

 

Вже наступного тижня розпочинається ювілейний 30-й Львівський міжнародний Book Forum.

Цього року він наживо зустріне своїх гостей багатьма цікавих літературних подій.

 

"Еспресо.Захід" пропонує перелік подій, на які варто завітати.

Упродовж декількох днів на кількох локаціях вируватимуть різноманітні зустрічі, дискусії, розмови та презентації. Кожен знайде свою серед 150 запланованих подій та зможе її відвідати чи то у залах Порохової вежі, чи в артцентрі "Дзиґа", або ж у бібліотеках чи American House Lviv, РадіоГаражі чи Музеї етнографії та художнього промислу.

Старт Форуму припадає на середу, 4 жовтня, проте основний рух починається із наступного дня. 

Отож, на які події варто звернути увагу у четвер, 5 жовтня

Війна як крах цивілізації: чи буде щастя після війни?

Коли: 16:00 – 17:20
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: війни виграють не лише ті, хто повертає втрачені території та рятує життя людей, а й ті, хто зумів захистити свою людяність і довіру світу серед жаху. Як спілкуватися з людьми, які пережили війну? Чи можливо знову відчути щастя після травми? Чи можуть війни означати нові починання? Війна сприяє чи перешкоджає прогресу? Участь візьмуть Вахтанґ Кебуладзе, Енн Епплбом /онлайн/, Тетяна Огаркова, Славенка Дракуліч /онлайн/ та Максим Яковлєв.

Розробляючи план Маршалла для України: чому перемога України піде на користь усім

Коли: 18:00 – 19:20
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: як війна в Україні впливає на світову економіку? Які довгострокові небезпеки миру на російських умовах? Що Україна може запропонувати світові? Що ще потрібно зробити, щоб повідомити про (економічний) потенціал України? На цій панелі буде сформульовано економічні наслідки війни, переваги підтримки відновлення України та чому лише повне відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може стабілізувати світові продовольчі та енергетичні ринки. Участь візьмуть Севгіль Мусаєва, Олександра Матвійчук, Крістіна Бердинських, Тімоті Ґартон Еш, Емма Грехем-Харрісон та Олександр Сушко

Церемонія нагородження лауреатів Премії «Зустріч» Українсько-Єврейської Зустрічі

Коли: 20:30 – 21:30
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: премія присуджується щороку за найвпливовіший художній та нон-фікшн (у 2023 році – художній твір), який сприяє українсько-єврейському порозумінню, сприяє зміцненню позицій України як багатонаціонального суспільства та втілює девіз "Наші історії неповні одна без одної". Церемонія нагородження відбудеться за участю української письменниці Софії Андрухович, чий роман "Амадока" отримав премію 2023 року, головної редакторки Видавництва Старого Лева Мар’яни Савки, кураторки конгресів, комітетів і нових центрів Міжнародного ПЕН Ольги Мухи, співзасновниці Yakaboo Publishing, редакторки, перекладачки та письменниці Оксани Форостини та директорки з комунікацій Українсько-єврейської зустрічі Наталії Федущак.

Наступний день можна розпочати із чудового майстер-класу до начебто дитячої книги, яка частенько буде корисною і багатьом дорослим.

П'ятниця, 6 жовтня

Місія "Порятунок": як допомагати тваринам тут і зараз. Майстер-клас та зустріч з письменницею Євгенією Завалій

Коли: 11:00 – 12:00
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: вміння піклуватись – одна з рис, яка особливо оприявнилась серед українців в ході війни. Як підтримувати культуру людяності та турботи про тварин серед дітей та дорослих розповість письменниця Євгенія Завалій. Також у майстер-класі візьме участь Олена Щепіль. 

Життя в тіні великого батька: презентація унікального видання про Франца Ксавера Моцарта

Коли: 13:00 – 13:45
Де: Артцентр "Дзиґа"

Про подію: ким був син В. А. Моцарта і як він вплинув на музичне середовище Галичини на початку XIX ст., проживши тут понад 30 років? Розмова про унікальне видання, що зібрало переклади щоденника, листи та детальний хронограф-біографію Франца Ксавера Моцарта. Учасницями презентації будуть Мар’яна Савка та Роксолана Гавалюк

Презентація книги "Не музи, а м'язи" Марії Титаренко

Коли: 14:00 - 14:45
Де: Книгарня Є

Подія це презентація збірника вправ з удосконалення письма "Не музи, а м'язи" Марії Титаренко – письменниці, членкині PEN Ukraine, есеїстки, журналістки і медіадослідниці. Участь візьме також Олена Гусейнова

Презентація книги "Дзвінка" Ніни Кур'яти

Коли: 15:00 – 15:45
Де: Артцентр "Дзиґа"

Про подію: це презентація художнього роману журналістки і письменниці Ніни Кур’яти про те, як починаючи з радянських часів і до сьогодні в нашому суспільстві спотворювалися питання української мови та ідентичності. Участь у події візьме також українська письменниця Євгенія Кузнєцова.

Фінансова гра для батьків і дітей та презентація книжки "Мрія на мільйон" Сергія Вожжова

Коли:15:00 – 16:00
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: підприємець і бізнес-тренер Сергій Вожжов вже тривалий час викладає тинейджерам фінансову грамотність. Під час Форуму він запрезентує свою книжку про важливі моменти у сфері бізнесу і фінансів, написану простими словами та зрозумілою дітям мовою, а також проведе фінансову гру .

Міфічні герої та магічні артефакти. Презентація серії книжок Дари Корній про Змія Багатоголового

Коли: 15:00 – 15:45
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ ю́нацтва ім. Романа І́ваничука

Про подію: відвідати зустріч із Дарою Корній запрошують читайликів, що обожнюють пригоди, міфологію і дива, книголюбів, що потребують казкової атмосфери з акцентом на українське. Усі гості матимуть нагоду дізнатися більше про мудрих драконів і магічні артефакти. Разом із Дарою Корній у події візьме участь Анастасія Нікуліна

Сучасні міфології: чи потрібні ще герої у 21 столітті?

Коли: 16:30 - 17:50
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: тут досліджуватимуть, як ми створюємо міфи в сучасному світі, яких історій очікуємо та чи все ще задовольняють герої нашу естетичну чутливість у 21 столітті. Участь візьмуть Емма Антонюк, Вахтанґ Кебуладзе, Пітер Померанцев та Олена Гусейнова

За що триматися, коли тобі важко: розмова з Віталіною Макарик. Презентація книжки для підлітків "Кеди в небі"

Коли: 17:00 - 17:45
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: разом із презентацією книжки учасники говоритимуть по пережиття втрати. Про поширені слова "тримайся". Хто або що може бути тим, за що вдається втриматися та чи може книжка допомогти випірнути з глибин горя і стати найкращим другом. Участь візьмуть Наталія Малетич та Віталіна Макарик.

Ювілей легендарної серії. Інтерактивна зустріч з читачами серії книг "Коти-вояки"

Коли: 18:00 - 18:45
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: саме зараз виповнюється 20 років із дня виходу друком першої книги серії "Warriors".  Тож читачів та шанувальників запрошують разом відсвяткувати ювілей "Котів-вояків", у запеклій боротьбі під час інтерактивної вікторини виявити знання улюбленої серії. На переможців вікторини також чекають подарунки.

"Часу немає": як писати першу книгу та довести справу до кінця. Розмова з письменником Рустемом Халілом про лайфгаки під час написання роману

Коли: 18:00 - 19:00
Де: America House Lviv

Про подію: автор роману на 650 сторінок Рустем Халілов розкаже про те, як бажанням писати перемогти страх невдачі, коли варто ставити крапку та чи може "відпускання книги" у світ бути складнішим за процес писання. Адже перша книга – це завжди виклик для автора. Участь у презентації візьме також Володимир Бєглов.

Історія Криму крізь міфи та легенди півострова зі Світланою Тараторіною. Лекція-презентація книжки "Дім солі"

Коли: 19:00 - 20:00
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ ю́нацтва ім. Романа І́ваничука

Про подію: гості поспілкуються про книгу "Дім солі" та міфологію Криму разом зі Світланою Тараторіною. Авторка розповість про те, які історичні факти стали прототипами подій у романі та як це – писати про рідні місця, доступ до яких закритий з початку окупації Криму.

Новий суботній день принесе відвідувачам Book Forum розмови на важливі світоглядні теми.

Фото -2

 

 

 

 

 

Субота, 7 жовтня 

Презентація історичного роману про Другу світову і сьогоднішню війну "Біжи, Мартусю!" Вероніки Мосевич

Коли:12:00 – 12:45
Де: РадіоГараж

Про подію: це презентація історичного роману переможниці "Коронації слова" Вероніки Мосевич "Біжи, Мартусю!" про Другу світову і сьогоднішню війну на основі архівних документів та свідчень очевидців справжніх подій Другої світової війни на теренах Західної України та поза її межами. Разом із авторкою участь у презентації братиме Оксамитка Блажевська.

Як нас змінив Майдан. Розмова про 10 років боротьби

Коли: 12:30 – 13:50
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: Антін Борковський, Катерина Калитко, Віталій Портников та Євгенія Кузнєцова говоритимуть про темпи суспільних/культурних/світоглядних змін за 32 роки незалежності, 10 постмайданних років і півтора року великої війни. Про те, які з них стали справді невідворотними, а над якими ще працювати і працювати. Що змінилось докорінно, а що лише косметично. Про фундамент для нашої перемоги та сценарії післявоєнного розвитку. Партнером події виступить телеканал Еспресо.

Героїчним маленьким українцям про супер крутезних Морсика, Лютика та духів ірпінського лісу

Коли: 14:00 - 14:45
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: під час заходу авторки поспілкуються з дітьми про пригоди сміливих звірят, які змушені були покинути рідний дім, а також про боротьбу, яка ніколи не забудеться і перемогу, що обов’язково настане.

"Привидуся": як Андрійко з привидкою Явдусею пережили окупацію

Коли: 15:00 – 16:00
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для менших)

Про подію: це розмова про глибоку і щемку повість, у якій очима дитини показане життя на окупованих територіях: українське містечко, в якому мешкає Андрій із бабусею Аллою, окупували російські загарбники. Від їхнього свавілля потерпають не лише люди, а й привидка Явдуся, з якою Андрійко заприятелював і назвав її Привидусею. Разом вони переживуть окупацію.

Неділя стане завершальним днем Форуму, тож варто спіймати момент вихідного дня та відвідати ще хоча б кілька різноманітних подій, звичайно ж, за власними акцентами.

Ніч (вечір) поезії та музики

Коли: 18:00 - 22:30
Де: Ляльковий театр. Ннижній зал

Про подію: традиційна щорічна подія на Book Forum, раніше поезія та музика перепліталися упродовж чи не цілої ночі, проте сьогоднішні події у країні перетворили ніч на вечір. Цього вечора гратимуть Пиріг і Баті та поетичний колектив Landschaft. А читатимуть поезію Катерина Калитко, Світлана Поваляєва, Ірина Цілик, Ярина Чорногуз, Павло Вишебаба, Олена Гусейнова, Галина Крук, Остап Сливинський і Катерина Міхаліцина.

Неділя, 8 жовтня

Жінки, війна і справедливість: пам'яті Вікторії Амеліної

Коли: 13:30 – 14:30
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: ця розмова буде про боротьбу українських жінок за справедливість та їхнє бачення майбутнього країни. Розмова пам’яті доброї подруги фестивалю Вікторії Амеліної, яка загинула у липні 2023 року після російського ракетного обстрілу Краматорська. Участь візьмуть Тетяна Терен, Лариса Денисенко, Олександра Матвійчук та Крістіна Лемб. 

За лаштунками авторського курсу Ірени Карпи My Story

Коли: 15:00 – 16:00
Де: America House Lviv

Про подію: це розмова української письменниці Ірени Карпи з Ольгою Тітовою, студенткою, писемного курсу My Story, що вже видала вкнижку, а також юних випускниць в контексті нової збірки текстів, що вийде друком у видавництві #книголав.

Українські персонажі фентезі-світу: від Коляди до Гонихмарника. Лекція Дари Корній

Коли:15:30 – 16:30
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: це лекція Дари Корній про переосмислення персонажів української демонології в дитячих творах (Пригоди Петруся Лелеченка) і творах янг едалт (Гонихмарники).

Гуцульський текст і контекст

Коли: 16:00 – 16:45
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ ю́нацтва ім. Романа І́ваничука

Про подію: це обговорення творів письменників з Гуцульщини в контексті української літератури. Діалект як спосіб передачі колориту і збагачення літературної мови чи бар'єр на шляху до розуміння. Твори про Гуцульщину і твори гуцулів – спільність і відмінність. Участь візьмуть Василь Карп'юк, Люба-Параскевія Стринадюк та Олександра Салій.

Війна очима британського журналіста. Розмова про книжку "Вторгнення" з Люком Гардінґом

Коли: 16:00 – 16:45
Де: Музе́й етногра́фії та худо́жнього про́мислу Інсти́туту народозна́вства НАН Украї́ни

Про подію: Ярослава Тимощук та Люк Гардінґ говоритимуть про "Вторгнення". Від перших днів повномасштабної війни Люк Гардінґ спілкувався з українцями, їздив у гарячі точки, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні, а свій досвід, аналіз та враження він описав у документальній книжці.

Презентація книжки "Я перетворююсь... Щоденник окупації. Вибрані вірші" Володимира Вакуленка-К.

Коли: 16:30 - 17:30

Про подію: це презентація книжки Володимира Вакуленка-К. "Я перетворююсь…", до якої ввійшли щоденник окупації, який письменник вів у лютому-березні 2022 року, та його вибрані вірші. Книга вийде у книжковому видавництві Vivat. Щоденник Володимира Вакуленка-К. – болючі й правдиві записи, які вмістили в себе його думки та спостереження від початку повномасштабного вторгнення і під час окупації Ізюма та його рідного села Капитолівка на Харківщині. За день до викрадення Володимир закопав щоденник під вишнею на своєму подвір’ї, заповівши батькові: "Коли наші прийдуть – віддаси". Участь візьмуть Катерина Міхаліцина, Ірина Новіцька, Олена Рибка, Тетяна Терен та Катерина Лихогляд.

"Батьківство здорової людини: як організувати все так, щоб залишатися в адекваті"

Коли: 17:00 - 18:00
Де: Льві́вська о́бласна бі́бліотека для́ дітей (зал для більших)

Про подію: це розмова про успішне батьківство, яке має багато вимірів: батьківська втома, нейровідмінні діти, тотальна відповідальність жінки за виховання дітей та сімейний менеджмент. Як при цьому не втратити здоров'я та організувати свій час поговорять Дарка Озерна та Наталія Бушковська.

Презентація книжки "Бій за Київ" Сергія Руденка.

Коли: 18:00 - 19:00
Де: Музе́й етногра́фії та худо́жнього про́мислу Інсти́туту народозна́вства НАН Украї́ни

Про подію: Сергій Руденко представляє книгу "Бій за Київ", яка нещодавно вийшла друком у видавництві Фабула і вже стала одним з лідерів продаж в книгарнях. Це журналістське дослідження про події російсько-української війни, а саме про оборону Києва. Книжка складається з есеїв, які висвітлюють не лише характер боїв за українську столицю, а й характери захисників Києва.

Розмова Арта Шпігельмана з Олександром Михедом

Коли: 20:30 - 21:30
Де: Порохова вежа (3 поверх)

Про подію: творець графчного роману "Маус: Сповідь уцілілого" Арт Шпігельман говоритиме із письменником, куратором мистецьких проектів та літературознавцем Олександром Михедом про свої твори. Коли графічний роман "Маус: Сповідь уцілілого" отримав спеціальну Пулітцерівську премію в 1992 році за яскраве зображення Голокосту та його наслідків, критики та широка аудиторія визнали, що комікс здатний досліджувати складні естетичні, моральні та культурні теми. Тоді ж Арт Шпігельман (нар. 1948 року ) став найвідомішим альтернативним карикатуристом у світі.

 

За джерелом:

https://zahid.espreso.tv/kudi-piti-na-yuviyleynomu-lviv-book-forum-prezentatsii-zustrichi-y-rozmovi

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 74 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 03:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024