Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 1 » Міжнародний день людей похилого віку (International Day of Older Persons)
10:26
Міжнародний день людей похилого віку (International Day of Older Persons)

ДЕНЬ ЛЮДЕЙ – МУДРОГО ВІКУ

 

 

 

 

 

 

1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку.

 

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй підписала важливу резолюцію про створення такого дня, не тільки для сьогоднішнього, а й для майбутніх поколінь 14 грудня 1990 року. Іноді свято називають просто - День літньої людини.

Головною метою свята ООН є заклик до всього світу згадати про людяність і терпимість. Ми з Вами не повинні дати людям, які ще недавно так потрібні були сім'ї, суспільству і державі, відчути себе покинутими, самотніми й нікому не потрібними. Одна з цілей Дня літньої людини - це зосередитися на вирішенні проблем літнього покоління.

Ставлення суспільства до людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього суспільства. Шанобливе і соціально справедливе ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто, так або інакше, перейде на їх місце в майбутньому. Знаменно, що проблеми у літніх людей зустрічаються у всіх країнах, незважаючи на їх менталітет і рівень розвитку. Багато літніх людей неодноразово повторюють, що їх вважають марними, некомпетентними і об'єктами безглуздих витрат ресурсів їх сім'ями і суспільством.

Останнім часом, почастішали випадки, коли люди похилого віку є привабливою метою для будь-якого роду шахраїв, які залишають людей похилого віку без житла і засобів до існування. На превеликий жаль, право людей похилого віку на свободу від насильства і жорстокого поводження в даний час не захищене Міжнародним правом. Зосередження уваги на проблемах, з якими стикаються люди похилого віку, нагадує нам про те, що нам ще треба багато чого дізнатися про себе і про світ.

Міжнародний день людей похилого віку повинен нагадати кожному про ту соціальну несправедливість, яка відбувається і зробити все, щоб зменшити її в майбутньому. Літнім людям необхідно надавати підтримку і захист щодня і цілий рік. Вони повинні бути впевнені, що їх важке становище не буде залишено без уваги.

Спільними зусиллями сучасне покоління повинно забезпечити, щоб життя людей похилого віку було більш якісним, різноплановим і повноцінним. 

Щорічно в цей день проводяться різні урочисті заходи. Серед них святкові обіди, концерти та фестивалі, проведення благодійних акцій, заходи за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, адміністрацій інтернатних установ з врученням пам'ятних подарунків, навіть спортивні змагання для людей похилого віку.

Львівська обласна організація Українського Червоного Хреста традиційно проводить до цього свята флешмоб на площі перед Львівським національним університетом ім. Івана Франка. Цей захід буде організований і цього року.

Поділіться сьогодні зі своїми знайомими інформацією про Міжнародний день людей похилого віку, тим самим Ви покажете своє шанобливе ставлення до людей похилого віку.

 

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/october/01/international-day-of-older-persons

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 84 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024