Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 3 » Всесвітній день тверезості (World Temperance Day)
17:34
Всесвітній день тверезості (World Temperance Day)

ПИЯЦТВУ – БІЙ!

 

 

 

 

 

Всесвітній день тверезості (World Temperance Day), що відзначається щорічно 3 жовтня, – це день, присвячений заохоченню людей утримуватися від вживання алкоголю і роздумів про історію рухів за тверезість у всьому світі.

 

 

Ця подія нагадує про негативний вплив алкоголю на суспільство та зусилля, які докладають різні організації для популяризації поміркованості та утримання від вживання алкоголю.

 

ІСТОРІЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ТВЕРЕЗОСТІ

 

Витоки Всесвітнього дня тверезості можна простежити в період між 1890 і 1900 роками, коли розпочався буддійський рух за тверезість. Цей день широко відзначається в Шрі-Ланці та деяких інших країнах світу. Він був започаткований, щоб заохотити людей відмовитися від алкоголю і дізнатися про історію рухів за тверезість у всьому світі.

Алкоголь був частиною суспільного життя і культури протягом тисячоліть, а стародавні єгиптяни, китайці та вавилоняни були одними з перших, хто почав вживати алкогольні напої. Грецька література рясніє застереженнями щодо надмірного вживання алкоголю, а Біблія також згадує про вживання вина. Однак не всі сприймали алкоголь позитивно, що призвело до виникнення рухів за тверезість

 

РУХИ ЗА ТВЕРЕЗІСТЬ

Рухи за поміркованість, особливо популярні в англомовних і скандинавських країнах, очолювалися переважно релігійними лідерами і мали на меті пропагувати помірне вживання алкоголю, а деякі виступали за його повну заборону. Такі організації, як Антисалунська ліга, Євангельський союз тверезості, Народно-демократична ліга тверезості та Жіночий християнський союз тверезості, були створені під час дії сухого закону для підтримки ідеалів тверезості. Ці організації вважали, що алкоголь є причиною багатьох суспільних негараздів, і успішно переконували уряди заборонити продаж алкоголю в різних регіонах. Однак у багатьох країнах заборона на продаж алкоголю не спрацювала, що призвело до нелегального виробництва та інших проблем. Деякі країни, зокрема Ємен, Об’єднані Арабські Емірати, Пакистан, Сомалі, Лівія, Бангладеш і деякі штати Індії, досі зберігають заборону на продаж алкоголю.

Всесвітній день тверезості – це день, коли багато хто утримується від алкоголю і замислюється над його негативним впливом на суспільство та життя конкретної особистості. Багато алкогольних магазинів закриваються в цей день, і людям пропонується дізнатися більше про Рух Тверезості в США та інших країнах, дослідити причини заборони алкоголю в деяких країнах, а також поширити інформацію про цей день в соціальних мережах, використовуючи #WorldTemperanceDay. У цей день можна також переглянути документальні фільми про шкідливий вплив алкоголю, наприклад, “Сухий закон” Кена Бернса.

Всесвітній день тверезості нагадує нам про вплив алкоголю на суспільство й особистість та історичні рухи, які намагалися пом’якшити цей вплив. У цей день варто замислитися над своїм вживанням алкоголю, дізнатися про історію та ідеали рухів за тверезість, а також поширити інформацію про наслідки надмірного вживання алкоголю.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-tverezosti/

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 88 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 05:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024