Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 4 » Львівська медична академія імені Андрея Крупинського відзначила 250-річчя з дня створення
17:46
Львівська медична академія імені Андрея Крупинського відзначила 250-річчя з дня створення

 

СЛАВНИЙ ЮВІЛЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

Медична академія є одним із найстаріших вищих медичних

навчальних закладів не тільки в Україні, а й у всій Європі.

 

 

4 жовтня у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбулася урочиста академія з нагоди 250-річчя з дня заснування Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського.

У заході взяли участь представники влади, керівники обласних комунальних закладів, викладачі, студенти, а також колишні випускники академії.

 

 

 

 

 

«Медицина є динамічною галуззю, де важливу роль відіграють не лише наявні знання, але й впровадження сучасних підходів у лікуванні тих, хто цього потребує. Наша нація є локомотивом змін в усіх галузях, тому наші лікарі мають пошану далеко за межами України. Випускники цього закладу рятують життя, надають важливі медичні послуги та працюють на нашу спільну перемогу. Я дякую за це викладачам, які дають любов до знань студентам та допомагають в освоєнні навчальних матеріалів. Нехай цей ювілей стане черговою сторінкою подальшої історії цього потужного європейського закладу», - зазначив у межах вітального слова заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

 

 

 

 

 

Опісля він нагородив окремих викладачів почесними грамотами обласної адміністрації за вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди річниці з дня заснування закладу.

Ректор академії Юрій Кривко розповів, що в закладі навчаються понад тисяча здобувачів освіти.

 

 

 

 

«Наш заклад є одним з найстарішим вищих навчальних закладів України і сьогодні він святкує свою чергову річницю. За чверть тисячоліття наша академія змогла створити автентичні традиції, утвердити їх та передати для наступних поколінь. У нас навчаються понад 1200 студентів, які освоюють різноманітні спеціальності. Передають знання студентам майже дві сотні викладачів, які є професіоналами у своїх галузях. Упродовж останніх п'яти років ми запровадили нові спеціальності у наш освітній процес, а також отримали право навчати іноземних студентів. Наші випускники показують високий фаховий рівень не лише в Україні, але й за її межами», - резюмував Юрій Кривко.

 

Довідково:

 

 

 

Львівська медична академія ім. Андрея Крупинського – один із найстаріших вищих медичних навчальних закладів України. Заснована у 1773 році, як Львівський акушерський колегіум, стала кращою фельдшерсько-акушерською школою у регіоні. За час свого існування навчальний заклад випустив тисячі висококваліфікованих медичних фахівців. Зараз тут отримують освіту за спеціальностями: медсестринська справа, акушерство, фармація, стоматологія, лабораторна діагностика. Заклад славиться багатьма відомими випускниками, лікарями та науковцями.

 

 

 

 

 

Анастасія Осідач – Пригода нещодавно захистила диплом у цьому навчальному закладі. Вже більше року, як паралельно з навчанням, вона була соціальною помічницею у Личаківській районній організації Українського Червоного Хреста м. Львова. Працює на цій посаді і нині.

Тож ми вітаємо Анастасію, разом з усім колективом навчального закладу, із славним ювілеєм їх Альма-Матері!

Успіхів тобі, Анастасіє, у Червоному Хресті!  

Примножуй славу свого навчального закладу!

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/80623

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 109 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 15:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024