Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 10 » Евакуювавшись з Київщини у Львів, п. Олена працює зараз оператором в Інформаційному центрі ТЧХУ
16:02
Евакуювавшись з Київщини у Львів, п. Олена працює зараз оператором в Інформаційному центрі ТЧХУ

 

НАДАЄ ПСИХОЛОГІЧНУ ДОПОМОГУ ЛЮДЯМ

 

 

 

 

 

 

У професійної психологині п. Олени свій непростий шлях,

який привів її до роботи в Український Червоний Хрест.

 

 

Про це повідомляється сьогодні, 10 жовтня, на сторінці IFRC Ukraine у Фейсбуку.

 

 

 

 

 

 

 

«Коли ми вибігали з дому у Бучі, пролітав гелікоптер, почався обстріл, ми сховалися у підвалі сусіднього будинку, щоб перечекати, та раптом зрозуміли, що забули кота. Не роздумуючи, я побігла назад за ним. Так діє стрес, ти не думаєш, ти одразу дієш...», – у професійного психолога Олени власний непростий шлях, який привів її до роботи у Червоний Хрест України.

У березні минулого року Олена разом з родиною переїхала до Львова. Тут вона почала працювати оператором на гарячій лінії Інформаційного центру Товариства Червоного Хреста України. Власний досвід дозволяє жінці по-справжньому зрозуміти почуття людей, які звертаються до Інфоцентру за психологічною підтримкою.

 

 

 

 

«Нам часто телефонують внутрішньо переміщені особи, літні люди з Херсона, Харкова, Костянтинівки тощо, які залишилися самі. Діти виїхали, а їм страшно. Звертається і молодь, яка має складні життєві обставини. Невеликий відсоток звернень – від військових. А найчастіше – одинокі люди похилого віку, які потребують допомоги. Підтримка психологів допомагає їм триматися», – розповідає Олена.

«Не раз були випадки, коли після розмови людина казала: «Чому ж я раніше цього не зробила?», адже отримала врешті решт таку необхідну підтримку».

Збройний конфлікт спричинив психологічні травми багатьох, і це - реальність, в якій людям в Україні доведеться навчатися жити, впевнена Олена.

 

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця підтримує Інформаційний центр Товариства Червоного Хреста України у його щоденній психологічній допомозі людям, постраждалим від збройного конфлікту.

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/IFRC.Ukraine

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 80 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 13:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024