Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 15 » Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця - про трагічні подій в Ізраїлі та в секторі Газа
10:31
Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця - про трагічні подій в Ізраїлі та в секторі Газа

 

МГП – КОМПАС У ТЕМНІ ЧАСИ ІСТОРІЇ ЛЮДСТВА

 

 

 

 

 

 

Спільна Заява Генерального секретаря МФЧХ і ЧП Джагана Чапана та Генерального

директора МКЧХ Роберта Мардіні щодо ескалації бойових дій в Ізраїлі та секторі Газа.

 

 

 

 

 

 

Женева, 14 жовтня 2023 року. – Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 

приголомшений людськими стражданнями, які розгорнулися за останній тиждень в Ізраїлі та у секторі Газа. Цивільні особи, серед яких жінки та діти, люди похилого віку, поранені та хворі, наразі платять найвищу ціну.

Ніщо не може виправдати жахливу загибель мирних жителів в Ізраїлі минулими вихідними. Наші серця з людьми, котрі втратили членів сім'ї або з нетерпінням чекають новин про зниклих близьких, які вони повинні отримати без зволікань. Але така трагедія, у свою чергу, не може виправдати  знищення Гази.

Ми глибоко стурбовані закликом до переселення з Гази. Наші волонтери відмовляються виїжджати і кидають тих, хто їх найбільше потребує. Їх треба захищати, щоб вони могли захистити інших.

Людські страждання відбуваються з усіх протиборчих сторін. І це завжди руйнівно. Смерть сина чи доньки, брата чи сестри, батька чи матері – це людська трагедія, незалежно від того, де вона відбувається і з ким це відбувається. Цивільне життя має бути захищене з усіх сторін.

У міжнародному гуманітарному праві (МГП) – праві ведення збройних конфліктів – немає ієрархії болю та страждань. Ці правила існують для того, щоб допомогти зберегти людство в найтемніші моменти, тому їх потрібно дотримуватися сьогодні, як би це важко не було. Вони є і повинні залишатися нашим компасом, який гарантує, що ми ставимо людяність на перше місце.

Товариство Палестинського Червоного Півмісяця та Маген Давид Адом в Ізраїлі цілодобово працюють над наданням критично важливої допомоги, включаючи швидку допомогу та медичні послуги тим, хто постраждав у цьому конфлікті. Їхні співробітники та волонтери щодня ризикують своїм життям, щоб врятувати інших.

Лише цього тижня ми втратили наших колег з обох національних товариств, які загинули під час виконання службових обов'язків, виконуючи життєво важливу гуманітарну роботу. Це трагічне нагадування про небезпеку, з якою стикаються гуманітарні та медичні працівники, і ми висловлюємо наші найглибші співчуття їхнім родинам, друзям та колегам. Ми повторюємо наш заклик до того, що гуманітарні працівники мають бути захищені.

Рух прагне продовжувати надавати захист і рятівну допомогу людям, які страждають від жахів насильства, що триває. Для цього наші команди повинні мати можливість безпечно працювати. Гуманітарним організаціям необхідно надати доступ до виконання своєї роботи, спрямованої на полегшення зростаючих людських страждань.

Потреби приголомшливі і лише зростатимуть, якщо бойові дії триватимуть. Ми закликаємо всі сторони проявляти стриманість, дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним гуманітарним правом і захищати цивільне населення, що має залишатися в основі всього, що ми робимо.

 За джерелом:

https://www.ifrc.org/press-release/joint-statement-jagan-chapagain-secretary-general-ifrc-and-robert-mardini

 

Фото – IFRC/Facebook

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 91 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 09:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024