Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 16 » Всесвітній день здорового харчування
18:16
Всесвітній день здорового харчування

 

ХАРЧУВАННЯ – ОСНОВА МІЦНОГО ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

16 жовтня 1945 року Генеральна Асамблея ООН заснувала Продовольчу

та сільськогосподарську організацію (ФАО), на честь якої й організовано свято.

 

Основним  завданням цієї організації - це позбавлення світу від голоду шляхом висвітлення проблем розвитку сільського господарства, яке спроможне покращити становище вразливих верств населення.

З метою поширення інформації щодо світової продовольчої кризи та посилення згуртованості міжнародної спільноти у боротьбі з нею, у 1979 р. ФАО подала ідею встановити Всесвітній день продовольства, який вирішили відзначати щорічно в день заснування організації – 16 жовтня.

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».

Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80 відсотків усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40 відсотків з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

 

  • Понад 130 країн перебувають під опікою міжнародної організації, у складі якої нараховується 194 держави-учасниці.
  • Нестача продовольчих ресурсів внаслідок економічного спаду, політичних конфліктів та змін клімату призводить до збільшення масштабів голоду.
  • FAO розробляє програми, які сприяють підвищенню рівня продовольчої безпеки, що забезпечує надання допомоги регіонам, які знаходяться на межі голоду.
  • За даними ООН, близько 700 млн людей (9%) населення світу щодня живе у злиднях та з відчуттям голоду, а 2 млрд – страждає від недостатнього харчування.
  • Близько 380 млн людей, що голодують, проживає в Азії, а чверть мільярда людей потерпає від злиднів у Африці.
  • В результаті нерегулярного та неповноцінного харчування понад 140 млн дітей у перші п’ять років відстають у розвитку, з яких 3/4 малюків проживає у південних регіонах Азії та в Африці.

 

Оптимальне здорове харчування може сприяти не тільки поліпшенню вашого самопочуття, бадьорості, енергійності та активності, але також дозволить знизити ризики розвитку серйозних серцево-судинних захворювань, онкологічних, шлунково-кишкових та інших захворювань, значно погіршуючих якість вашого життя. Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від сурогатного швидкого харчування і ви істотно зміните своє життя на краще!

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

Переглядів: 79 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 06:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024