Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 26 » Поступає більше пацієнтів у важкому стані: лікар-інфекціоніст про госпіталізацію з діагнозом Covid-19
12:26
Поступає більше пацієнтів у важкому стані: лікар-інфекціоніст про госпіталізацію з діагнозом Covid-19

 

САМОЛІКУВАННЯ - ШКІДЛИВЕ

 

 

 

 

 

 

 

Медики нагадують, що госпіталізація є тривалою

і призводить до ускладнень для здоров’я пацієнта.

 

Станом на сьогодні у Львівській обласній інфекційній лікарні перебувають 37 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, з них 6 пацієнтів у реанімаційному відділенні, зокрема: 4 на інвазивній штучній вентиляції легень та 2 – на неінвазивній. Ще близько 15 пацієнтів проходять обстеження на виявлення коронавірусу.

Загалом у лікарні збільшилась кількість госпіталізованих з Covid-19. Ще три-чотири тижні тому на лікуванні могло бути 10-12 людей.

 

 

 

 

Про це заступник директора з медичної частини обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін розповів під час брифінгу в Офіційному медіацентрі при Львівській ОВА. За його словами, причини важкого перебігу Covid-19 залишаються незмінними: це невчасне звернення по медичну допомогу, самолікування, нехтування елементарними правилами гігієнічного етикету.

 

 

 

 

 

 

«У нас у стаціонарі перебувають пацієнти з середньо-важким і важким перебігом хвороби. Більшість таких станів спричинена пізньою госпіталізацією або ж супутніми захворюваннями» зазначив Андрій Орфін.

 

Він також нагадав, які симптоми Covid-19, та наголосив, що госпіталізація є тривалою і призводить до важких ускладнень для здоров’я пацієнта.

 

«У більшості випадків хвороба починається з гарячки, нежитю, покашлювання, подразнення у горлі. Із 7-го по 10-ий день розвиваються найтиповіші ускладнення для коронавірусної інфекції у вигляді важкої пневмонії. В кінці першого – на початку другого тижня починаються ускладнення органів серцево-судинної системи, загострення хронічних хвороб, які були в стадії ремісії, або були неполіковані. І відповідно пацієнти вже поступають з вираженою легеневою недостатністю, з низькою сатурацією, з високою гарячкою. 15-17% пацієнтів мають прояви з боку кишково-шлункового тракту у вигляді блювання, діареї. Такі пацієнти можуть мати ознаки зневоднення. Все це в сукупності призводить до тривалого лікування в стаціонарі, яке в середньому складає від 14 днів і більше.

Якщо пацієнт знаходиться у реанімаційному відділенні, то термін лікування може продовжуватися до місяця і більше», – розповів Андрій Орфін.

 

Медик закликав не займатися самолікуванням, яке може призвести до госпіталізації, а вчасно звертатися по медичну допомогу, адже лікар вже лікує власне хворобу, в той час як від тривалого лікування здоров’я страждає і відновити його до попереднього рівня може бути вкрай важко.

 

«Слід не забувати про віддалені наслідки дво- тритижневого лікування, так званий лонгковід – це можуть бути ускладнення у вигляді аритмії, міокардиту (запалення серця), з боку нервової системи, порушення в психоемоційній сфері (панічні атаки, депресії), з боку опорно-рухового апарату, часто є скарги на болі в суглобах. Тому такі пацієнти після виписки потребують тривалого і динамічного спостереження в сімейного лікаря і можливо в суміжних спеціалістів», – наголосив лікар-інфекціоніст.

 

Читайте також: Для медичних обстежень населення на Львівщині продовжує працювати рентгеномобіль

 

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/82598

 

Фото –  ЛОВА/Фейсбук та з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

 

Переглядів: 73 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 10:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024