Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Жовтень » 27 » Всесвітній день ерготерапії або трудотерапії - World Occupational Therapy Day
15:02
Всесвітній день ерготерапії або трудотерапії - World Occupational Therapy Day

ПРАЦЯ –  НАЙКРАЩИЙ ЛІКАР

 

 

 

 

Кожен рік 27 жовтня відбувається Всесвітній

день ерготерапії або Всесвітній день трудотерапії.

 

 

Всесвітній день ерготерапії – це міжнародне свято, яке визнає значний внесок ерготерапевтів і значний вплив, який вони мають на суспільство. Започаткований 27 жовтня 2010 року, цей день став ключовою датою в календарі ерготерапії, що відзначається в усьому світі з метою популяризації та вшанування цієї професії.

 

СУТНІСТЬ ЕРГОТЕРАПІЇ

 

Ерготерапія – це медична професія, яка фокусується на використанні оцінки та втручань для розвитку, відновлення або підтримки значущих видів діяльності або занять окремих осіб, груп або спільнот. Суть цієї професії полягає в наданні людям можливості брати участь у повсякденному житті, забезпечуючи їм повноцінне та продуктивне життя.

Наприклад, у 2021 році темою було “Належати. Бути собою”, а тема 2023 року – “Єдність через спільноту”, що підкреслює роль професії у співпраці з різними групами та спільнотами задля колективного блага суспільства.

 

ЯК ВІДЗНАЧАЮТЬ ЦЮ ПОДІЮ?

 

З онлайн-джерел WFOT можна завантажити офіційний логотип Всесвітнього свята, приєднатися до мережі трудотерапії OTION, щоб спілкуватися з людьми з інших країн, ділитися новинами та ідеями. Розповсюдження інформації для робочих колективів та широкої публіки відбувається в установах, закладах та соціальних мережах.

З цієї нагоди численні ресурси, включаючи медіа-пакети з офіційними логотипами, ілюстрації для соціальних мереж і банерну рекламу, доступні різними мовами для безкоштовного завантаження з веб-сайту WFOT.

Крім того, WFOT співпрацює з promotingot.org для підтримки Глобального дня ерготерапії (OTGDS) – заходу, в рамках якого практикуючі ерготерапевти і студенти на волонтерських засадах надають соціальні послуги окремим особам або організаціям.

Кожний бажаючий може висловити свої вітання ерготерапевтам за їхній внесок у реабілітацію і лікування людей.

Всесвітній день ерготерапії – це не просто дата в календарі, що позначає чергове професійне свято, це глобальне визнання безцінної роботи ерготерапевтів. Незалежно від того, чи допомагає ерготерапевт людям відновити свою незалежність, чи допомагає громадам бути більш інклюзивними, чи виступає за соціальні зміни, ерготерапевти знаходяться на передовій, гарантуючи, що кожен має можливість жити кращим життям.

 

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-trudoterapii/

 

Фото – з відкритих джерел

#ЛичаківськаРОмЛьвоваТЧХУ

 

Переглядів: 77 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 19:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024